Securitatea si sanatatea in munca sunt cele mai importante lucruri la care se va gandi orice proprietar de santier. Pe un santier sunt foarte multi muncitori, se lucreaza cu echipamente diverse, la diferite inaltimi, se pot intampla accidente oricand.

E important sa existe conditii de lucru sigure si instruire de calitate facuta fiecarui angajat, de aceea legislatia in vigoare impune fiecarui proprietar de santier sau manager sa aiba si un coordonator securitatea muncii.

Nu trebuie sa ne gandim la acest coordonator doar in faza de executie, e obligatoriu sa il avem si la elaborarea proiectului pentru a preveni anumite accidente care vor aparea odata ce a inceput implementarea.

Alegerea unui coordonator securitatea muncii nu trebuie facuta la intamplare. Sunt doua tipuri de coordonatori, cei particulari si cei oferiti de firme cu experienta. E de preferat un coordonator de la firmele cu experienta in acest domeniu, firme care triaza si selecteaza, formeaza doar cei mai buni coordonatori.

De interes:  Proiectarea cladirilor cu modulul People Flow Toolkit de la Autodesk Revit 2022

Cum alegem cel mai bun coordonator pentru securitatea si sanatatea in munca? Coordonatorul trebuie sa aiba peste cinci ani de experienta in constructii, sa fi lucrat efectiv cu echipe si pe santiere, sa stie ce presupune fiecare activitate si ce trebuie facut in etapa de proiectare si de executare a unui proiect pentru cele mai bune conditii de lucru.

Studiile superioare sunt obligatorii, trebuie sa cerem referinte pentru a avea mereu cei mai competenti coordonatori ssm. Un coordonator fara aceste studii si fara abilitatile si competentele acolo nu are cum sa isi faca treaba pe un santier cu sute de muncitori si un proiect foarte complex.

Pe langa studiile superioare vom verifica daca exista si formarea specifica actualizata la trei ani. Vom tine la actualizarile pe formare pentru ca mereu apar lucruri noi si legislatia se mai schimba, coordonatorul trebuie sa stie foarte bine ce are de facut si cum poate sa isi puna in practica toate cunostintele dobandite in anii de studiu.

De interes:  DECLARAȚII ȘOCANTE. O icoană de argint l-a împins să ucidă cu bestialitate!

In momentul in care cautam coordonatorul ssm perfect vom prefera firmele cu experienta care au astfel de oameni, firme care au deja cei mai buni specialisti si se ocupa de ei, incearca sa le ofere firmelor interesate cei mai buni oameni pentru proiectele lor. Firmele cu experienta in oferirea de servicii pe partea de ssm sunt usor de gasit, toate au site-uri de prezentare, oferte foarte bune si coordonatori ssm gata sa isi intre in rol in cel mai scurt timp.

Coordonatori ssm vom gasi mereu, trebuie doar sa fim atenti la calitatile lor si la calificarile pe care le au, ii putem testa pentru a vedea cum se descurca, ne intereseaza sa avem instructaje si coordonare cat mai buna pe santier pentru siguranta oamenilor care lucreaza acolo. Obligativitatea existentei lor este un motiv in plus sa ii avem pe lista noastra inainte de a ne apuca de un proiect, firmele care ofera servicii pe partea de ssm ii pot aloca rapid pe un santier, deci nu apar probleme de coordonare si sunt rezolvate imediat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.