A avea un credit bun este esential pentru orice, de la obtinerea unui imprumut pentru masina sau chiar pentru un apartament. Ceea ce inseamna ca, daca scorul dvs. de credit este la nivelul inferior, va trebui sa fiti proactiv, nu doar monitorizandu-l, ci lucrand constant pentru a-l imbunatati.

Exista o multime de informatii contradictorii despre ce ar trebui sa faceti pentru a va imbunatati scorul de credit. Care tactici vor face de fapt diferenta veti afla mai jos in acest articol. Totul porneste de la salariu net pe care il incasati.

Tineti ratele sub control

Daca istoricul dvs. de credit include facturi neplatite care sunt in colectare, lucrati pentru a le plati. Este foarte important sa nu aveti datorii, ba chiar sa le platiti la timp. Lasarea unui cont sa intarzie atat de mult incat sa ajunga la o agentie de recuperare nu este niciodata un lucru bun pentru creditul dvs.

Daca ratele dvs. sunt specificate in monede precum euro, dolari utilizati convertor valutar pentru a cunoaste suma exacta in lei pe care trebuie sa o rambursati.

Cu conturile de colectare, cheia este sa obtineti totul in scris. Solicitati o scrisoare in care sa spuneti ca au primit plata integrala si ca va vor actualiza raportul de credit pentru a nu arata acest lucru.

Obtineti o limita de credit mai mare

Credeti sau nu, solicitarea unei linii de credit mai mare cu un cont existent va poate ajuta efectiv scorul de credit.

Imbunatatirea scorului de credit de la sub medie la bun poate dura cativa ani. Daca sperati sa cumparati o casa sau sa obtineti un alt credit nou intre timp, poate fi o provocare.

Iata cateva lucruri de retinut:

Nu aplicati pentru un nou credit in mod imprudent

Birourile de credit iau nota de fiecare data cand solicitati credit si, daca o faceti prea des, va va impiedica si mai mult eforturile de a va imbunatati scorul de credit.

Evitati sa aplicati pentru un nou credit decat daca aveti absolut nevoie de el sau sunteti increzator ca veti fi aprobat.

Luati in considerare credit garantat

“Stabilirea unui credit garantat in numerar este o modalitate de a va demonstra capacitatea de a plati, fara a pune in pericol un nou imprumut bancar”.

Un card de credit securizat functioneaza la fel ca un card de credit obisnuit, cu exceptia faptului ca mai intai trebuie sa depui bani intr-un cont de economii pentru a “securiza” linia de credit. Cele mai multe carduri de credit securizate pot fi convertite in carduri de credit traditionale.

De interes:  Miliarde de oameni au sărbătorit trecerea dintre ani - Cum au petrecut țările al doilea REVELION în pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.