Cum arata Fericirea? – Banat FM

cum-arata-fericirea

O căutam aici si acum. In trecutul mult prea greoi dar si in viitorul neintamplat. O căutam peste drum, in vecini sau chiar in colțul cenușiu din cămara sufletului celuilalt. O căutam peste tot si neîncetat dar uitam sa o căutam acolo de unde ea nu a plecat niciodata.

Fericirea nu are cai putere. Nu strălucește in vitrine si nu o gasesti pe card. Fericirea e in interiorul tau. Fericirea esti Tu!

Restul… Sunt doar iluzii!

Iluziile acelora care se vând pe niste obiecte, ale celor care au uitat sa mai creadă in ei si au inceput sa uite iubirea. Ale oamenilor pe atât de sclipitori la exterior insa atât de triști la interior.

„Fericirea are chipul tau”. Si cât de adevărate sunt aceste cuvinte. Asemenea omului dezbrăcat de toate prejudecățile timpului, de toate hainele trecutului si de toate maștile Ego-ului. Fericirea are un chip curat, un chip ce oglindește o imagine perfecta a omului ce a cunoscut liniștea sufleteasca. Fericirea este asemenea copilului neprihănit ce a văzut lumina si a gustat din Viata. Fericirea are chipul copilului din tine. Copilul ce nu va muri niciodata, născându-se aievea si necontenit.

De interes:  Între chin și amin – Banat FM

Fericirea nu este o stare de Nirvana in care, detașat de tot greul vieții, stai intr-o veșnica contemplare a Ființei tale, așteptând lauda si recunoștința din partea celorlalti, gadilatul orgoliului, exacerbarea imaginii de Sine si preamarirea Ego-ului.

Fericirea este legată de o stare de împlinire sufleteasca ce vine din lucruri mărunte, bucurii simple dar profunde in acelasi timp si a lucrurilor bine făcute. Fericirea este in fiecare dintre noi si toti tanjim sa o descoperim! Dar oare cati au descoperit-o cu adevarat?

Pentru aceasta trebuie sa ne descoperim, in primul rând, pe noi si prin ceilalți, pe Dumnezeu.

Numai asa putem trai o viata autentica, o viata in care mintea si inima deopotrivă sunt intr-un echilibru si armonie perfecte cu sufletul.

Fericirea este o alegere … Iar daca nu ai ales încă, ar fi bine sa o faci! Si sa o faci de azi!🙂

Citeste mai multe pe:

https://www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.