Cum amenajezi un studio foto?

Dacă aveți în vedere să vă amenajati un studio foto, atunci este important să țineți cont de câteva lucruri, astfel încât să va bucurați mai mult de acesta. Atunci cand ne gândim la un studio foto, probabil că va vine în cap ideea că un studio de acest fel trebuie să fie mare și plin de echipamente.

Lucrurile nu stau însă așa, iar configurarea unui studio acasă este chiar foarte simplă, condiția principală fiind că să aveți la dispoziție accesoriile esențiale, de preferință acestea să fie pliate pentru o depozitare ușoară.

La ce trebuie să va gândiți în amenajarea unui studio foto?

Un studio foto trebuie realizat în funcție de disciplina foto pe care o veți practica în studioul vostru. Trebuie să va gândiți la ce tip de fotografie veți alege și veți constata că există mai multe tipuri spre care să va orientați. Fotografia de obiecte necesită accesorii de iluminare, dar și de stabilizare de o foarte mare precizie. Portretul fotografic necesită în schimb utilizarea difuzoarelor, precum și a reflectoarelor, acestea îmbunătățind sau chiar focalizând lumina pe subiect.

Un alt lucru la care trebuie sa va gândiți îl reprezintă spațiul de lucru. Cu sigurata veți găsi un spațiu de lucru într-o camera nefolosită sau poate un garaj sau un subsol. Aceste spații sunt ideale pentru a amenaja un studio foto chiar la voi acasă, iar cheltuiala din acest punct de vedere va fi minimă. Dacă aveți mai mult spațiu la dispoziție, marja voastră de manevră va fi una mult mai mare, de aceea un astfel de spațiu este perfect pentru fotografierea persoanelor întregi și implicit pentru pozele profesionale.

Dacă obișnuiți să faceți fotografii pentru bebeluși, atunci nu va trebui să ocupați întreagă camera. Un colț din incapere va fi suficient de bun pentru orice fotograf. Un alt element de care să țineți cont este folosirea luminii naturale pe care posibil. Lumina naturală este mereu un mare aliat atunci când aveți nevoie. Trebuie doar să trageți perdelele și să închideți obloanele. Dacă nu aveți ferestre va trebui să va folosiți de alte surse de lumina, mai ales dacă va intersează să faceți un portret sau să lucrați cu un fotograf profesionist.

Un alt lucru la care trebuie să va gândiți atunci când va construiți un studio foto îl reprezinta fundalul. Mulți fotografi aleg pur și simplu peretele pentru a crea un fundal alb, apoi își retuseaza imaginile dacă este necesar. Alți fotografi montează o foaie albă ca fundal. Cea mai recomandată opțiune din acest punct de vedere este achiziționarea unui fundal de studio. Există fundaluri fotografice aproape de toate culorile, dar și toate texturile, de aceea veți putea găși rapid ceea ce va interesează. Un astfel de fundal este avantajos pentru ca poate fi ușor prelucrat în post-producție.

Mai sunt și unele accesorii pe care le puteți avea în vedere, astfel încât să va completați acest studio. Alegeți un încărcător inteligent pentru mai multe baterii pentru că acesta are o viață lungă și nu vă deteriorează bateriile. Ținând cont de toate aceste lucruri, veți putea construi studioul pe care îl visați.

 

De interes:  Pașii de urmat după moartea unei persoane dragi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.