Vizita primarului USR din Alba-Iulia, Gabriel Pleșa, la Ambasada Rusiei, în urma invitației ambasadorului Valeriu Kuzmin, este extrem de riscantă, episodul, atent regizat, fiind o încercare a Rusiei de a destabiliza România. 

„E un fel de racolare pentru că ambasadorul Kuzmin nu a invitat oamenii de capul lui. A primit ordin de la Moscova, a avut o încercare de destabilizare a României, așa cum s-a încercat cu Ungaria”, a spus, duminică seara, la un post TV, jurnalistul Mihai Octavian Rusu. 

„Orice primar, orice om care are o demnitate trebuie să aibă mare grijă cum își poartă această demnitate”, a atras atenția omul de afaceri Bobby Păunescu.

Potrivit jurnalistului Mihai Rusu, dacă primarul a făcut acest gest cu aprobarea partidului înseamnă că avem de-a face cu o gafă diplomatică uriașă, care pune România în pericol. 

„Se pune o întrebare: a făcut acest gest de capul lui, fără aprobarea partidului? Dacă da, e vină personală. Dacă a fost cu apropabarea USR, este o gafă diplomatică înfiorătoare, pune Guvernul României în pericol”, a subliniat Rusu.

De interes:  Pastorala de Crăciun a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

Reamintim că, vineri, câteva zeci de primari și viceprimari din întreaga țară s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Valeriu Kuzmin, în contextul tensionat de la granița Ucrainei, acolo unde Federația Rusă a desfășurat trupe cu aproximativ 100.000 de soldați, stârnind îngrijorarea NATO și a țărilor occidentale.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul rus le-a cerut participanților să ”trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei”, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei: „Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.”

Imagine

Printre cei prezenți la Ambasadă s-a aflat și primarul USR al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.  

De interes:  Bobby Păunescu, despre 2 măsuri care ar fi putut salva economia României după '89: Era logică mișcarea și transformarea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.