Vizita primarului USR din Alba-Iulia, Gabriel Pleșa, la Ambasada Rusiei, în urma invitației ambasadorului Valeriu Kuzmin, este extrem de riscantă, episodul, atent regizat, fiind o încercare a Rusiei de a destabiliza România. 

„E un fel de racolare pentru că ambasadorul Kuzmin nu a invitat oamenii de capul lui. A primit ordin de la Moscova, a avut o încercare de destabilizare a României, așa cum s-a încercat cu Ungaria”, a spus, duminică seara, la un post TV, jurnalistul Mihai Octavian Rusu. 

„Orice primar, orice om care are o demnitate trebuie să aibă mare grijă cum își poartă această demnitate”, a atras atenția omul de afaceri Bobby Păunescu.

Potrivit jurnalistului Mihai Rusu, dacă primarul a făcut acest gest cu aprobarea partidului înseamnă că avem de-a face cu o gafă diplomatică uriașă, care pune România în pericol. 

„Se pune o întrebare: a făcut acest gest de capul lui, fără aprobarea partidului? Dacă da, e vină personală. Dacă a fost cu apropabarea USR, este o gafă diplomatică înfiorătoare, pune Guvernul României în pericol”, a subliniat Rusu.

De interes:  UVT a realizat, cu fonduri UE, un centru de suport pentru participarea la proiecte internaţionale

Reamintim că, vineri, câteva zeci de primari și viceprimari din întreaga țară s-au întâlnit cu ambasadorul Rusiei, Valeriu Kuzmin, în contextul tensionat de la granița Ucrainei, acolo unde Federația Rusă a desfășurat trupe cu aproximativ 100.000 de soldați, stârnind îngrijorarea NATO și a țărilor occidentale.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul rus le-a cerut participanților să ”trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei”, conform unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei: „Ambasadorul Rusiei i-a chemat pe reprezentanții cercurilor de afaceri din România să trateze în mod critic acuzațiile mincinoase, puse în circulație de mass-media de trend majoritar, mainstream, la adresa Rusiei despre unele intenții imaginare de a submina fundamentele democrației occidentale, și să abordeze procesul de stabilire a cooperării comerciale de pe pozițiile unui calcul pragmatic clar.”

Imagine

Printre cei prezenți la Ambasadă s-a aflat și primarul USR al municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.  

De interes:  Valer Blidar: „Noi facem reforme din 90 și mergem din rău în mai rău. Avem un stat imens, un mastodont”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.