România urmează să cumpere 32 de avioane F-16 din Norvegia. Țara noastră va deveni, astfel, cea mai mare forță în zonă, potrivit omului de afaceri Bobby Păunescu. 

 

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a trimis Parlamentului României o scrisoare oficială pentru aprobarea formală a achiziţiei aeronavelor aflate în excedentul Forţelor Aeriene Regale Norvegiene.

Suma totală a achiziţiei este de 454 de milioane de euro fără TVA – 354 de milioane sunt pentru procurarea propriu-zisă a avioanelor, iar restul de 100 de milioane – pentru suport logistic şi echipamente necesare modernizării din SUA.

România privește cu oarecare îngrijorare spre est, acolo unde Rusia amenință Ucraina. Invitat, duminică seara, la un post TV, omul de afaceri Bobby Păunescu a vorbit despre scenariul invadării Ucrainei.

„Basarabia este pământ românesc. Este un obiectiv comun, aparține României, fie că sunt de etnie rusă sau turcă. Dacă sunt pe teritoriul ăla și se țin bine acolo, e că acel pământ miroase a România”, a spus omul de afaceri Bobby Păunescu, președinte ARMIS. 

De interes:  Freedom House România, câștigător în a șasea rundă de finanțare Google Digital News Initiative

„Legat de România, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden a declarat că, dacă Rusia invadează Ucraina, atunci trupele americane vor fi suplimentate și în România”, a mai spus Păunescu. 

„Cred că după ce vin cele 32 de avioane, cu cele 17 pe care le avem, suntem cea mai mare forță în zonă, excluzând Rusia”, a subliniat Bobby Păunescu. 

„Zona de la Marea Neagră românească și bulgărească trebuie întărită. Aici sunt punctele nevralgice”, a atras atenția și jurnalistul Mihai Rusu.  

„Un singur lucru mi-aș dori: înțelepciune din partea conducătorilor României”, a încheiat Bobby Păunescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.