Culisele statului paralel | Detalii NEȘTIUTE despre Casa Poporului

Cutremurul din 77 scotea la iveală fragilitatea și dezorganizarea Capitalei. Plimbându-se peste dărâmături ca să constate efectele dezastrului, lui Ceaușescu îi vine o idee. Era momentul cel mai bun să modernizeze Bucureștiul. Specialiștii îi spun că cea mai sigură zonă în caz de seism este Dealul Arsenalului, o zonă mai înaltă a Bucureștiului. Aici urma să apară noul Centru Civic, unde să fie și o clădire administrativă.

Astăzi, Casa Poporului, devenită între timp Palatul Parlamentului, privește semeață către tot Bucureștiul. Este a doua clădire administrativă ca mărime din lume, după Pentagonul americanilor. Se întinde pe 360.000 de metri pătrați și este compusă din 23 de corpuri, care adăpostesc .1000 de camere, pe 9 etaje la suprafață și 9 în subteran. Doar 400 de încăperi și două săli de ședințe sunt însă finisate și folosite. În 1989, costurile clădirii erau estimate la 1,75 miliarde dolari, iar în 2006, la 3 miliarde Euro. Dincolo de zvonuri și legende, Casa Poporului rămâne un important obiectiv turistic. 

De interes:  Rareș Bogdan, discurs incendiar în Parlamentul European: „Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți si păcăliți constant, deși suntem cetățeni europeni model”

A cui a fost ideea ridicării monumentului strategic – Câți oameni au murit pe șantier

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.