Connect with us

Locale

CULISELE STATULUI PARALEL. Cum profită mafia medicamentelor de pe urma românilor. Medicamente expirate, fără autorizație, „bune” pentru tratament

Publicat

pe

Favipiravir – este antiviralul pe care companiile de medicamente Terapia Cluj și Alliance Healthcare îl vor de urgență în farmacii. Și pentru asta fac presiuni mari la Agenția Medicamentului, la Ministerul Sănătății și, în general, pe unde pot ca să-și atingă interesul de milioane de euro. 

Medicamentul cu substanța activă pe care o conține Favipiravir, dar cu denumirea Avigan, a intrat prima dată în țara noastră în iunie, anul trecut. Atunci când Japonia a donat României 12.200 de tablete de Avigan, un medicament EXPERIMENTAL, dezvoltat de compania Fuji. 100 de pacienți au fost tratați, în spitalele de la noi, cu acest antiviral, în timp ce Japonia îl retrăgea de pe piață, din schema de tratament aplicată în cazul infecțiilor cu SARS COV-2.

Monica Pop, medic oftalmolog, consideră că pacienții care au primit tratament cu acest medicament și nu au fost înștiințați că sunt subiectul unui studiu clinic, ar trebui să depună plângeri penale.

„A fost o adevărată campanie de dezinformare legată de contraindicațiile vaccinării. La care, din păcate, mass-media a contribuit. Oamenii au crezut, iar lucrurile nu sunt așa cum trebuie. Nu am văzut nimic legat de contraindicațiile vaccinului anti-covid. Socieateta Americană de Oncologie a recomandat ca pacienții cu boli precum cancerul să nu fie vaccinați, mai ales cei care se află sub tratament. La fel și cei cu ciroză sau trombocitoză, unde există contraindicații. Nu s-a vorbit despre astfel de lucruri. O singură doctoriță tânără de la Matei Balș a vobit de contraindicații. Cum e posibil să spună un decident că dacă cineva s-a vacinat nu mai face boala. Dacă o face, o face atenunat, deci el va transmite oricum virusul. Forma ușoară e cea mai periculoasă pentru cei din jur. Și vaccinat dacă ești, poți transimte, de exemplu, la un specatacol. Cred că la evenimente culturale un test PCR era mai practic”, consideră Monica Pop.

Medicul oftalmolog spune că este inadminisbil ca un medicament fără prospect și mai ales fără autorizație să fie pus pe piață.

„Faptul că medicamentul pentru pacienții Covid este interzis în UE, asta înseamnă probleme. Nu se poate comercializa un medicament fără prospect. Dacă nu ai prospect, nici medicii din alte specialități nu știu ce compuși are acesta. Sugestia mea este ca orice pacient care a primit acest tratament, fără un contract pentru medicament experimental, atunci să facă plângere penală. Cred că acest medicament trebuia făcut cadou, nu comercializat. Deci, acest medicament nu este autorizat în România. Poliglobulina ar fi trebuit să fie în farmacii, dar nu un medicament fără autorizație. Teratogen înseamnă malformații la făt. Am fost vârf de lance. Numai în România s-a interzis ieșirea celor de peste 65 de ani din cază, la fel și la vaccinarea copiilor. Acum și cu acest medicament fără autorizație. Știu bine situația. Se folosesc medicamente de ultimă oră. Un medic compară ce se face la noi cu ce tratamete se dau în SUA sau UE, iar diferența nu e mare. Nu am auzit de protocoale impuse. Înțeleg că e o directivă, dar nu impunere. Dacă au introdus un medicament care nu este aprobat, atunci trebuie să răspundă. Sunt medici care nu vor să dea adeverință, chiar dacă pacienții au probleme și pot apărea complicații la vaccinare. Din 50.000 de medici nu au curaj decât 10 să vorbească”, conchide Monica Pop.

De interes:  Realitatea Plus, amplă campanie de salvare a bisericilor care sunt la un pas de a fi demolate

Jurnalistul Dan Ionescu merge pe varianta stocului de care producătorul ar cam trebui să scape. „Dacă plecăm de la premiza că cineva vrea să scape de stoc, atunci se trimiteau donații în zone sărace, de război, dar România este în UE, ar trebui să ținem cont de legislație. Cheia este la Agenția Națională a Medicamentului. A fost o perioadă de criză, atunci când lumea era speriată și consuma orice medicament de frică. Probabil că un băiat deștept a găsit culoarul propice pentru a scăpa de aceste stocuri”, concluzionează jurnalistul.

Florin Hozoc, proprietarul unui importator de produse farmaceutice spune că, cel puțin în criza imunoglobulinei, cei de la Ministerul Sănătății au fost avertizați cu mult timp înainta că va urma o criză majoră, însă nu au făcut nicio mișcare.

„Din noiembrie 2020 îi avertizam că ne apropiem de criză, că trebuie să iei măsuri din timp, pentru că dacă spitalul rămâne fără imnunoglobulină este criză. Abia după ce am făcut nenumărate declarații, m-au chemat la minister, dar nu pentru soluții, ci ca să mă certe. Nu poate o țară întreagă să stea într-un singur distribuitor. Eu cred că sunt alte interese, dacă acest medicament nu are rezultate spectaculoase”, spune Hozoc.

De interes:  Liberty Hub - Defending the West with Mike and Ana about the Christian pillars

El a povestit și un episod în care s-a rugat de cei din Ministerul Sănătății să doneze echipamente, dar nu era crezut, pentru că se considera că ar fi cerut sume enorme pe consumabile.

„A trebuit să mă rog de ei ca să donez echipamente, iar mai apoi mi s-a spus că dau echipamente pentru a vinde consumabile. Au fost tot felul de piedici. La plasmă, jumătate din studii spun că au efect, restul de 50% spun că nu au efect. Ministerul Sănătății nu are același tip de reacție când te duci să le dai gratuit ceva. Când avem medicamente care expiră în 6 luni, le oferim cadou spitalelor. Costurile de retragere și distrugere sunt mai mari. Deci, sunt stocuri mari de medicamente, pentru că Favipiravir nu este unul nou pe piață. Sunt neconcondranțe între seriile de pe cutii și cele de pe facturi. Se prezintă alte loturi, deci e vorba de produse de stoc, pentru alte patologii. E singura explicație logică”, spune antreprenorul.

Legat de criza Eutirox, acesta e explicat că la mijloc este capacitatea unor companii de a folosi birocrația pentru a bloca intrarea firmelor concurente pe piață.

El explică și criza de imunoglobulină, unde, din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu a fost de acord să plătească un preț cu 10% mai mare pentru un medicament deficitar și pe piețele externe, s-a ajuns la criză. Iar ministerul a apelat la achiziția cu orice preț a imunoglobulinei, chiar și cu 50% mai mult față de cel inițial. Florin Hozoc spune că i-a tot amenințat pe cei din Ministerul Sănătății că se va ajunge la o criză majoră, iar răspunsul a fost „vom lua măsuri atunci când vor fi oameni decedați”.  

Lucianț Duță, fost șef al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a urmat un tratament pe bază de Favipiravir, dar la momentul când nu exista niciun vaccin și niciun medicament împotriva Covid.  

„Am luat Favipiravir. Când vorbim de Covid avem două linii mari, iar când am făcut eu boala nu existau tratamente, ci existau doar studii în Asia, care sugerau că acest medicament face minuni, atunci când nimic nu era pe piață. Acest medicament a reprezentat baza pentru tratarea pacienților Covid în România. Am avut curiozitatea și am întrebat specialiști. Acest tratament, dacă este adminstrat, este recomandabil să se facă în spital, sub supraveghere strictă. Se pare că efecte adverse sunt neașteptate. Prescrierea acestui medicament de către medicul de familie este o practică total neobișnuită. Medicii care au admnistrat în spital, nu au nicio vina, pentru că au dat pacienților protocolul de tratament venit de la minister. Consimțământul informal al pacientului este pentru orice pacient, la orice tratament medicamentos. Eu am participat la un studiu de tratament. Faptul că acest medicament a venit fără prospect, este ciudat. Favipiravir este un antiviral care nu s-a folosit pentru Covid, ci pentru alte boli virale. Au fost studii la nivel mic în Japonia, China și India. Am depășit faza în care făceam eforturi disperate pentru taratarea Covid, iar la ora aceasta există tratamente speciale, cu așa-numiții anticorpi monoclonali, care sunt acreditate. Din păcate, România nu cumpără aceștui anticorpi. Nu a existat niciun studiu Favipiravir în România. Germania a cumpărat deja 200.000 de doze de anticorpi monoclonali”, a spus Lucian Duță.

De interes:  Dacă aș putea… – Banat FM

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale a Pacienților din România spune că astfel de cazuri nu sunt singulare în România, iar pacientul este de multe ori tratat cu medicamente experimentale, fără să știe.

Este o problemă mai veche, nu doar pe perioada Covid, de utilizare a tratamentelor fără caracteristici generale ale medicamentului. Reglementările se pot face doar prin lege. Nu este reglementată prescrierea off label. Atunci când medicii răspund unor cereri sepcifice, nu o pot face. Doar pe perioada Covid s-a mai făcut acest lucru. Nici măcar la bolile rale, cu 30 de pacienți la nivel național, nu se utilizează prescrierea off label. A fost pusă în pericol siguranța pacienților, iar noi nu avem instituții care să urmărească efectele secundare ale acestor tratamente. Trebuie să eliminăm suspiciunea și cred că avem nevoie de implicarea unor experți de la nivel UE. Tot ce se folosește în România trebuie aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului. Din păcate, nu există sancțiuni, iar pacientul român este tratat cu medicamente experimentale, fără să știe”, concluzionează Vasile Barbu.

Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Locale

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize, competiție prin care studenții își transpun în lucrări de artă trăirile din prezent

Publicat

pe

De

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize dedicat studenților din Universitățile și Facultățile de Arte din România, prin care aceștia sunt invitați, sub forma unui survey arstistic, să transpună trăirile pe care le au prin lucrări de profil – fie că este vorba despre pictură, desen, instalație de artă sau sculptură.

În urma înscrierilor, șapte dintre cele mai apreciate concepte și propuneri vor ajunge în etapa finală, iar tinerii artiști vor primi fiecare suma de 500 de euro pentru realizarea lucrărilor. Finala New Wave Art Prize va consta într-un vernisaj ce se va desfășura la Galeria Catinca Tăbăcaru din București, pe 2 iulie 2025. Atunci, juriul va analiza creațiile finaliștilor, iar unul dintre ei va câștiga un Art Scholarship în valoare de 5.500 de euro.

Tema New Wave Art Prize, ediția 2025

Pe lângă educație, sănătate și proiecte sociale, Fundația Bog’Art își propune să susțină și arta ca pilon principal de activitate, iar concursul New Wave este o primă inițiativă în acest sens.

New Wave Art Prize se adresează tinerilor artiști din România, aflați încă în mediul academic, care au astfel șansa de a fi remarcați, promovați și recompensați.

De interes:  Realitatea Plus, amplă campanie de salvare a bisericilor care sunt la un pas de a fi demolate

„Vrem să descoperim, prin lucrările studenților, cum văd ei lumea de azi și cum o transformă în artă. Poate e vorba despre tehnologie și impactul ei asupra umanității, despre identitate și apartenență, despre conflicte și speranțe, despre alienare sau conectare. Indiferent de subiect, viziunea artistică este cea care ne interesează cel mai mult. În acest Art Survey nu căutăm răspunsuri definitive, ci întrebări puternice, capabile să nască conversații relevante”, declară Bogdan Doicescu, membru fondator Fundația Bog’Art.

Video: https://youtu.be/3vTuxXzQ24w

Etapele competiției și componența juriului

Studenții Universităților și Facultăților de Arte din România se pot înscrie în proiectul New Wave trimițând conceptul lucrării în perioada 23 aprilie – 23 mai 2025, la adresa newwave@bogartfoundation.ro, sub forma unei schițe, randări sau machete care să explice cum va arăta varianta finală, însoțită de un text descriptiv. Aplicanții vor atașa și un CV, portofoliul lor de artist și portofoliul de lucrări.

Juriul va analiza propunerile depuse și va selecta șapte studenți care se vor califica în etapa următoare. Cei șapte finaliști vor fi anunțați pe 27 mai 2025 și vor primi fiecare un buget de 500 de euro pentru a realiza proiectele până la data de 25 iunie 2025.

De interes:  15 mai

Acestea vor fi prezentate în cadrul finalei din 2 iulie 2025, organizată sub forma unui vernisaj la Galeria Catinca Tăbăcaru din București.

În cadrul evenimentului, finaliștii își vor prezenta lucrările, iar juriul va alege proiectul câștigător, care va fi premiat de Fundația Bog’Art cu 5.500 de euro.

Juriul New Wave este format din personalități de marcă din sfera artei contemporane românești, precum: Catinca Tăbăcaru (Gallerist, Co-Director RAD Art Fair), Daniela Pălimariu (Artist, Co-Fondator RAD Art Fair), Ștefan Sava (Co-fondator Salonul de Proiecte), Matei Bejenaru (Artist, Profesor Universitar Doctor, UAGE Iași); acestora li se va alătura și Bogdan Doicescu, fondatorul Fundației Bog’Art.

„Arta modelează și oferă identitate unei societăți. Prin intermediul proiectului New Wave Art Prize, Fundația Bog’Art își dorește să descopere și să susțină tineri cu mare potențial din rândul noii generații de artiști. Căutăm talente autentice și vom face o selecție cu cele mai bune și mai relevante proiecte.

Fundația Bog’Art va demara, în anii următori, noi proiecte prin care își propune să construiască un viitor mai bun pentru generațiile viitoare, având la bază valorile în care credem: Integritate, Solidaritate, Respect și Responsabilitate”, adaugă Bogdan Doicescu.

De interes:  Dacă aș putea… – Banat FM

Mai multe detalii despre proiectul New Wave Art Prize by Bog’Art Foundation pot fi găsite pe:  www.bogartfoundation.ro/newwave

Despre Fundația Bog’Art

Lansată în 2025, Fundația Bog’Art își propune să contribuie la construirea unui viitor armonios în România, să accelereze schimbarea în bine, să-i îndrume pe cei care au nevoie de sprijin și să le ofere resurse pentru a reuși în domeniile în care își investesc pasiunea.

Activitatea fundației este structurată pe patru direcții principale: educațiesănătateartă și proiecte sociale, dar și pe dezvoltarea de parteneriate strategice cu organizații aliniate valorilor și misiunii sale.

Bog’Art este o afacere de familie care a fost ghidată mereu de dorința de a construi mai mult decât lucruri tangibile. Ne-am dorit să contribuim la un viitor mai bun. Valorile care ne definesc – arta, educația, sănătatea și solidaritatea socială – sunt acum și reperele esențiale ale Fundației Bog’Art. Visăm să lăsăm generațiilor viitoare o lume mai armonioasă și să fim un exemplu care demonstrează că valorile autentice, trăite și cultivate zilnic, pot deveni temelia unei lumi mai bune”, declară Bogdan Doicescu.

 

 

 

Citeste in continuare

Locale

Cum să creezi un portofoliu online captivant pentru afacerea ta

Publicat

pe



Cum să îți construiești un portofoliu online care să atragă atenția și să creeze impact

Un portofoliu online bine realizat este esențial pentru succesul oricărei afaceri. Un design profesionist și o structură clară pot transforma modul în care afacerea dumneavoastră este percepută. Colaborând cu o agenție web design specializată, precum CSDesign, veți obține un portofoliu captivant și ușor de navigat. Simplitatea, accesibilitatea și prezentarea strategică a proiectelor sunt elemente cheie care atrag potențiali clienți. Un portofoliu bine organizat nu doar că prezintă realizările, ci creează și încredere în calitatea serviciilor oferite. Structura și conținutul trebuie să fie atent echilibrate pentru a prezenta afacerea în cea mai bună lumină. Fiecare proiect prezentat ar trebui să reflecte valorile și punctele forte ale afacerii. Alegerea unui partener web design profesionist asigură rezultate de impact și o experiență de navigare plăcută.

Un portofoliu online funcțional este mai mult decât o simplă colecție de proiecte. El reprezintă identitatea vizuală a afacerii și modul în care aceasta este percepută de clienți. Organizarea clară a portofoliului contribuie la o mai bună prezentare a expertizei și abilităților. Fiecare detaliu contează, de la modul în care sunt expuse proiectele până la viteza de încărcare a paginilor. Prin colaborarea cu o firmă web design, un portofoliu online devine o unealtă valoroasă pentru atragerea de noi clienți. Impactul vizual și accesibilitatea sunt esențiale pentru a transforma vizitatorii în clienți fideli. Un portofoliu online creat cu profesionalism demonstrează competența și seriozitatea afacerii.

1. Importanța unei prezentări profesionale în portofoliul online: Cum să valorificați fiecare proiect pentru a atrage noi clienți

Un portofoliu online este o unealtă esențială pentru a impresiona și atrage clienți noi. Fiecare proiect prezentat trebuie să reflecte profesionalismul și calitatea serviciilor oferite. O structură clară și o prezentare estetică atent realizată pot transforma percepția afacerii. Colaborarea cu o agenție de servicii web design este esențială pentru a asigura o prezentare impecabilă. Fiecare detaliu, de la imagini la descrieri, trebuie să fie optimizat pentru a atrage atenția. Prezentarea strategică a proiectelor poate crește încrederea clienților și poate consolida poziția pe piață. Alegeți o agenție de realizare site web pentru a crea un portofoliu captivant și eficient.

De interes:  Liberty Hub - Defending the West with Mike and Ana about the Christian pillars

Fiecare proiect din portofoliu trebuie să fie prezentat clar și cu o estetică profesională. Detaliile contează: imagini de calitate, descrieri concise și o structură intuitivă fac diferența. Un portofoliu bine organizat și captivant va atrage clienți noi și va evidenția expertiza afacerii. Impactul vizual al portofoliului poate influența percepția clienților asupra profesionalismului și seriozității. O agenție web design poate ajuta la crearea unui portofoliu care să îmbine armonios forma și funcționalitatea. Organizarea clară a proiectelor permite clienților să găsească rapid informațiile de care au nevoie. Fiecare detaliu trebuie să fie atent gândit pentru a reflecta cât mai bine valorile și capacitățile afacerii.

Un portofoliu online profesionist are puterea de a atrage și de a convinge clienți potențiali. Organizarea sa ar trebui să fie intuitivă, iar proiectele expuse trebuie să fie reprezentative pentru calitatea serviciilor oferite. Colaborarea cu o agenție web design profesionistă poate face diferența între un portofoliu obișnuit și unul care atrage constant noi colaborări. Fiecare proiect ar trebui să evidențieze specificul afacerii și să ofere o imagine clară asupra capacităților acesteia. Detaliile tehnice și vizuale sunt esențiale pentru a construi un portofoliu care să inspire încredere. Asigurați-vă că portofoliul online este ușor de accesat și că oferă o experiență de navigare plăcută.

2. Cum să creați un portofoliu simplu, dar atractiv, care să reflecte calitatea și expertiza afacerii dumneavoastră

Simplitatea este esențială în crearea unui portofoliu online eficient și captivant. Un design clar și aerisit permite utilizatorilor să se concentreze pe calitatea proiectelor prezentate. Organizarea logică a informațiilor facilitează accesul rapid la detalii, ceea ce îmbunătățește experiența de navigare. Fiecare proiect ar trebui să reflecte expertiza și calitatea serviciilor oferite de afacere. Colaborând cu o agenție de realizare site web, puteți crea un portofoliu simplu, dar eficient, care să atragă atenția. Un portofoliu structurat cu atenție demonstrează profesionalismul și dedicarea pentru detalii. Alegeți un partener de servicii web design pentru a maximiza impactul portofoliului.

De interes:  Dacă aș putea… – Banat FM

Simplitatea unui portofoliu online oferă o experiență plăcută și intuitivă utilizatorilor. Organizarea proiectelor într-un format clar și concis ajută la evidențierea valorilor afacerii. Un portofoliu aerisit și bine structurat atrage atenția asupra calității fiecărui proiect. Impactul vizual și accesibilitatea sunt factori cruciali care influențează succesul unui portofoliu online. Colaborarea cu o agenție web design poate asigura o implementare optimizată, care să îmbine simplitatea cu funcționalitatea. Portofoliul ar trebui să fie accesibil pe toate dispozitivele, oferind o experiență consistentă și eficientă. Fiecare proiect ar trebui să fie prezentat astfel încât să reflecte profesionalismul și expertiza afacerii.

Un portofoliu simplu și bine organizat este mai eficient în atragerea de noi clienți. Eliminarea elementelor inutile și păstrarea unui design clar fac ca informațiile să fie mai ușor de accesat. Prezentarea proiectelor în mod strategic ajută la construirea unei imagini solide și profesionale pentru afacere. Utilizatorii apreciază un portofoliu online care este ușor de navigat și care oferă informații clare. Un design minimalist, însoțit de imagini de calitate, va crea un impact vizual puternic. Colaborarea cu o agenție de dezvoltare website asigură o structură care să pună în valoare fiecare proiect în parte. Un portofoliu bine realizat poate deveni un punct central în strategia de marketing online a afacerii.

3. De ce un portofoliu online responsive este esențial pentru a atrage clienți din orice mediu digital

Un portofoliu online responsive este esențial pentru a asigura accesul de pe orice tip de dispozitiv. Accesibilitatea pe mobil, tabletă sau desktop este un criteriu important pentru succesul unui portofoliu. Un design care se adaptează automat la dimensiunile ecranului îmbunătățește semnificativ experiența utilizatorilor. O agenție web design specializată poate optimiza portofoliul pentru a se afișa corect pe toate platformele. Fiecare vizitator ar trebui să aibă parte de o experiență fluidă, indiferent de dispozitivul folosit. Un portofoliu responsive nu doar că îmbunătățește accesibilitatea, ci și contribuie la creșterea ratelor de conversie. Alegeți o agenție de realizare site web care să asigure o implementare perfectă pentru toate mediile digitale.

Un portofoliu responsive crește șansele de a atrage și reține vizitatori de pe diverse platforme. Cu tot mai mulți utilizatori accesând internetul de pe dispozitive mobile, accesibilitatea este esențială. Colaborarea cu o agenție web design poate asigura optimizarea portofoliului pentru toate ecranele, oferind o experiență constantă și eficientă. Adaptarea designului la diferite dispozitive îmbunătățește nu doar accesibilitatea, ci și timpul petrecut pe site. Un portofoliu responsive atrage atenția și păstrează utilizatorii mai mult timp pe site, crescând șansele de conversie. Optați pentru servicii web design profesionale care să asigure o implementare fără erori și accesibilitate maximă. Un portofoliu bine optimizat va impresiona și va câștiga încrederea clienților.

De interes:  Universitatea Eftimie Murgu atacă domeniul imprimantelor 3D – Banat FM

Adaptabilitatea unui portofoliu online la orice dispozitiv este esențială pentru succesul său. Un design responsive asigură o experiență de utilizare uniformă și fluidă, indiferent de platforma accesată. Acest lucru contribuie la fidelizarea utilizatorilor și la îmbunătățirea ratelor de conversie. Colaborarea cu o agenție de realizare site web profesionistă poate asigura o implementare corectă a designului responsive. Un portofoliu accesibil pe toate dispozitivele contribuie la crearea unei imagini de încredere pentru afacere. Asigurați-vă că portofoliul online este pregătit pentru utilizatorii din orice mediu digital, oferindu-le o experiență de navigare plăcută și eficientă. Alegeți o firmă de web design care să vă optimizeze portofoliul pentru performanță maximă.

Cum să creați un portofoliu online de succes cu ajutorul experților în web design

Un portofoliu online captivant și bine structurat este esențial pentru orice afacere care dorește să impresioneze și să atragă noi clienți. Prin colaborarea cu o agenție web design specializată, cum este CSDesign, puteți obține un portofoliu adaptat nevoilor dumneavoastră. Organizarea eficientă a proiectelor, împreună cu un design atractiv și funcțional, poate transforma portofoliul într-o unealtă puternică de marketing. Alegeți să colaborați cu profesioniști care înțeleg importanța detaliilor și a optimizării pentru toate dispozitivele.

Succesul unui portofoliu online depinde de modul în care este structurat și de impactul său vizual. Accesibilitatea, simplitatea și relevanța fiecărui proiect sunt esențiale pentru a atrage și reține clienți. Un portofoliu bine realizat demonstrează profesionalismul afacerii și oferă o imagine clară asupra capacităților acesteia. Colaborarea cu o agenție de web design poate transforma portofoliul online într-un instrument de marketing eficient. Asigurați-vă că portofoliul este accesibil, atractiv și bine organizat pentru a maximiza succesul afacerii dumneavoastră.

Citeste in continuare

Locale

Fabrica FORTEM, cu cea mai mare capacitate de producție de BCA din Europa, se deschide la Iernut, Mureș

Publicat

pe

De

23 aprilie 2025 – DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, deschide în județul Mureș, la Iernut, o nouă fabrică ce va avea cea mai mare capacitate de producție din Europa și care va furniza un model de BCA utilizând tehnologie de ultimă generație.

  • Noua unitate permite producția unei game variate de densități și dimensiuni de beton celular autoclavizat (BCA) și își propune să acceseze și piețele externe.
  • Fabrica Fortem complet digitalizată de la Iernut depășește 10.000 mp ca suprafață, este situată într-o zonă cu acces facil, lângă autostrada Transilvania și este dotată cu echipamente cu un grad de automatizare maxim, pentru a oferi un flux de producție impecabil.
  • Pe lângă portofoliul de blocuri de BCA, fabrica deține infrastructura necesară pentru a produce, în viitorul apropiat și panouri de BCA .
  • Cu o investiție greenfield 100% românească de cca. 40 mil. euro, fabrica Fortem de la Iernut își propune să redefinească standardele în construcții și să contribuie la dezvoltarea economiei locale și naționale, oferind peste 100 de locuri de muncă.

“Ne dorim să fim un etalon pentru nișa noastră de activitate și să oferim celor care activează în domeniul contrucțiilor și clienților finali materiale durabile, eficiente și de cea mai înaltă calitate. Fiecare bloc de BCA pe care-l producem este rezultatul unui proces atent controlat, dedicat excelenței. Odată cu lansarea noii fabrici de la Iernut, ne propunem să fim lideri pe piața regională, cu o producție ce depășește limitele industriei și să oferim soluții personalizate, care sprijină succesul fiecărui proiect. Capacitatea de producție va fi de 2000 metri cubi de BCA /zi, ceea ce reprezintă cea mai mare capacitate din Europa”, declară Viorel Iacob, CEO DVI Production.

Prin folosirea tehnologiei de ultimă generație, care combină cele mai avansate procese din industrie, producția va fi una premium. Produsele Fortem sunt monitorizate permanent, folosind tehnologia QR pentru trasabilitate, ceea ce face ca statusul producției să fie urmărit în timp real, evitând, astfel, erorile, garantând transparență și conformitate. Laboratorul propriu de la Iernut, Mureș, acreditat și dotat în acord cu standardele internaționale, promite clientului final calitatea superioară a fiecărui produs care pleacă din fabrică. Fiecare lot de BCA Fortem este supus unor teste riguroase, care fac orice construcție durabilă.

De interes:  Cadeții reșițeni, pe podium la Naționalele de lupte pe echipe – Banat FM

Pentru FORTEM, sustenabilitatea și inovația reprezintă o prioritate: “În contextul unui sector industrial din ce în ce mai conștient și marcat de impactul său asupra mediului, integrarea tehnologiilor avansate și optimizarea proceselor de producție reprezintă pași esențiali către reducerea consumului de resurse și a emisiilor de carbon. Produsele noastre sunt ecologice, rezultate în urma unui proces optimizat de fabricare, cu un consum redus de energie, ce generează un nivel minim de poluare. Așadar, implementarea unei noi tehnologii de ultimă generație nu doar că va contribui la creșterea eficienței operaționale, ci ne ajută să construim un viitor mai sustenabil pentru domeniul construcțiilor”, adaugă Viorel Iacob.

Produsul BCA Fortem aduce o serie de beneficii constructorilor, de la consumul redus de mortar, planeitate, precizie dimensională și ușurință la montaj, până la transportul și manipularea facilă, datorită greutății reduse, finisajelor de calitate și durabilității.

Cu o gamă completă de densități și modele, acest produs premium oferă garanția calității și numeroase avantaje și beneficii celor care aleg să construiască cu BCA:

  • Izolare termică excelentă, datorită structurii poroase, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de încălzire și răcire indiferent de anotimp;
  • Rezistență seismică sporită, datorită procesului de producție optimizat;
  • Izolare fonică;
  • Rezistență la fenomenele naturii și la variațiile de temperatură;
  • Protecție la incendii, datorită utilizării materialului incombustibil, cu o clasă ridicată de rezistență la foc.
De interes:  Liberty Hub - Defending the West with Mike and Ana about the Christian pillars

Proiectul este susținut integral de FORTEM, printr-un model financiar solid, bazat pe trei piloni esențiali: partenerii asociați în business, un ajutor de stat și aportul instituțiilor bancare. Această abordare strategică a permis companiei să facă față provocărilor economice din ultimii 4 ani și să-și consolideze poziția de lider în industrie.

Mai multe detalii despre fabrică în acest VIDEO .

Despre DVI Production

Apărută în 2017, compania DVI Production cu capital 100% românesc, deținătoare a brandului FORTEM, a reușit să construiască în numai 7 ani prima fabrică complet automatizată de elemente liniare de zidărie și, recent, să deschidă porțile fabricii de BCA cu cea mai mare capacitate de producție din Europa, de peste 2000 metri cubi/zi.

Citeste in continuare

ȘTIRI NOI

Ce trebuie sa stiiacum 1 hour

Impulsivitatea femeilor la achiziția produselor de beauty

Frumusețea înseamnă încredere și stimă de sine; și pentru că doamnele și domnișoarele sunt extrem de atente la cum se...

Ce trebuie sa stiiacum 5 hours

Velonova Mirage, primul muzeu 3D din România, a atras circa 6.000 de vizitatori în primele trei luni din 2025. Până la 19% din aceștia au fost străini

Primele trei luni ale anului 2025 au fost foarte active pentru Velonova Mirage, primul muzeu 3D din România. În perioada ianuarie-martie,...

Ce trebuie sa stiiacum 5 hours

Fronway Icemaster 175/70 R14 84T – Recenzie completa – Alegerea accesibila pentru siguranta iernii urbane

De ce conteaza atat de mult alegerea anvelopelor de iarna potrivite In fiecare sezon rece, drumurile din Romania devin provocatoare:...

Localeacum 1 day

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize, competiție prin care studenții își transpun în lucrări de artă trăirile din prezent

Fundația Bog’Art lansează New Wave Art Prize dedicat studenților din Universitățile și Facultățile de Arte din România, prin care aceștia sunt invitați,...

Localeacum 1 day

Cum să creezi un portofoliu online captivant pentru afacerea ta

1. Importanța unei prezentări profesionale în portofoliul online: Cum să valorificați fiecare proiect pentru a atrage noi clienți 2. Cum...

Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Sport și aventură în Banat: cum se dezvoltă activitățile outdoor în regiunea de vest a țării

Banatul, cu peisajele sale variate și influențele multiculturale, este una dintre cele mai dinamice regiuni ale României în ceea ce...

Localeacum 2 days

Fabrica FORTEM, cu cea mai mare capacitate de producție de BCA din Europa, se deschide la Iernut, Mureș

23 aprilie 2025 – DVI Production, deținătorul brandului FORTEM, producător de elemente liniare de zidărie, deschide în județul Mureș, la...

Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant
Ce trebuie sa stiiacum 2 days

Beneficiile unui sistem de preluare a comenzilor prin aplicație pentru managementul unui restaurant

Poză de iMin Technology pe Pexels.com   Implementarea unui sistem de preluare a comenzilor printr-o aplicație poate aduce un impact...

Ce trebuie sa stiiacum 3 days

Uniformă medicală clasică vs. stretch – care ți se potrivește?

Când vine vorba de alegerea uniformei medicale, mulți profesioniști din domeniu pornesc de la un singur criteriu: „Să fie comodă.”...

Localeacum 5 days

Cum te poate ajuta o agenție SEO dacă ești proprietar de restaurant

Agențiile SEO pot transforma complet modul în care restaurantele își atrag clienții online. Prin optimizarea site-ului web și a conținutului...

TOP ȘTIRI Bănățeanul.ro

Copyright © 2025 - BĂNĂȚEANUL.ro Toate drepturile rezervate. Răspunderea juridică, civilă și penală, pentru conținutul materialelor publicate pe site-ul www.banateanul.ro este purtată exclusiv de către autorul acestora. CONTACT: contact@banateanul.ro