Zece agenți de poliție care lucrau la ghișeele Compartimentul Înmatriculare și Evidență a Vehiculelor Rutiere Timișoara sunt suspectați de săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită. Ei au fost aduși de dimineață la audieri, iar acum acestea s-au încheiat, cel puțin pentru ziua de astăzi.

 

“În fapt, din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni (perioada ianuarie – mai 2021), aceștia au pretins și primit, prin intermediari, în mod repetat și consecvent, cu titlu de mită, diferite sume de bani (între 20 și 100 de lei), totalizând aproape 100.000 de lei, pentru îndeplinirea/neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

 

În perioada menționată, cercetările au evidențiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită”, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Timiș.

 

După ce au fost audiați de către procurorul de caz la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, urmează ca acesta să dispună în consecință cu privire la luarea unor măsuri preventive. Mai precis, ei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind conduși în arestul IPJ Timiș

De interes:  Culisele statului paralel | Comisie de anchetă după dezvăluirile fostului șef al CNAS de la Realitatea Plus - Cum s-a folosit SRI de cardul de sănătate

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.