Controale ale Gărzii de Mediu pe litoral

A fost a doua zi de verificări și controale pe litoral iar amenzile au curs fără încetare. Comisarii Gărzii de Mediu au fost îngroziți de cele găsite pe malul Mării Negre.

Comisarii Gărzii de Mediu care au demarat o amplă acţiune de control pe litoral au aplicat noi amenzi, în valoare totală de aproape 900.000, în cea de-a doua zi a acţiunii.

”Echipele de comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu au continuat acţiunile de inspecţie şi control pe litoralul Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, fiind efectuate verificări la administraţiile publice locale, administratorii plajelor, operatorii horeca etc”, anunţă Garda de Meidu.

Sursa citată a precizat că, în cea de-a doua zi a acţiunii, au fost întocmite 25 acte de control şi au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 892.500 lei.

Verificările au început în 31 iulie, iar acţiunea este programată să dureze până în 7 august.

Activităţile de inspecţie şi control vizează, în principal, starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate

De interes:  Se reiau mai multe zboruri de la Timișoara

Garda de Mediu derulează, până în 7 august, o amplă acţiune de control pe litoral şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”. Doar în prima zi, comosarii au dat amenzi în valoare de peste 350.000 de lei.

”În perioada 31.07.2023- 07.08.2023, Garda Naţională de Mediu desfăşoară acţiuni de inspecţie şi control tematice şi inopinate pe litoralul românesc al Mării Negre şi în Rezervaţia Biosferei ”Delta Dunării”, în zona localităţilor Corbu-Vadu. Activităţile de inspecţie şi control vizează în principal starea de salubrizare a plajelor şi a zonelor limitrofe acestora, colectarea selectivă a deşeurilor rezultate din activităţile economice, inclusiv alimentarea cu apă şi evacuarea apelor uzate”, anunţă Garda de Mediu.  

Sursa citată a precizat că, în prima zi a acţiunii, comisarii au constatat neconformităţi referitoare la starea de salubrizare a plajelor, evacuarea de ape uzate menajere pe sol şi nereguli privind colectarea separată a deşeurilor.

”Au fost întocmite 23 de acte de control, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 355.000 de lei”, a precizat Garda de Mediu.

De interes:  Vreme frumoasă și ușor mai caldă în vestul țării

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.