Compania Nike a fost amendata de Comisia Europeana cu 12,5 milioane de euro, sub acuzatia ca firma a impiedicat timp de 13 ani, comerciantii din Uniunea Europeana sa vanda liber produsele acestui brand dintr-o tara in alta a Spatiului Economic European. Astfel, acesta au incalcat legislatia europeana privind piata unica a UE, ceea ce a dus la preturi mai mari pentru consumatori.

Aceste restrictii vizau produsele celor mai cunoscute cluburi si federatii de fotbal din Europa, pentru care cei de la Nike detineau licenta: FC Barcelona, Manchester United, Juventus Torino, Internazionale Milano, AS Roma, echipa nationala a Frantei, campioana mondiala en-titre.

Potrivit oficialilor de la Consiliul European, Nike intervenea si pentru a se asigura ca magazinele cu amanuntul nu mai achizitionau produse de la companii licentiate pentru brandul Nike din alte teritorii ale Spatiului Economic European.

Masurile luate asupra companiei Nike vin dupa ce Comisia Europeana a deschis o investigatie in iunie 2017, iar compania americana a cooperat cu autoritatile europene.  Acesta este motivul  pentru care Comisia Europeana i-a acordat o reducere de 40% a amenzii.

De interes:  Serverul potrivit pentru orice afacere

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.