avantaje bun platnic

O datorie platita la timp catre o institutie creditoare ii ofera clientului acesteia statutul de bun platnic, care aduce dupa el o serie de beneficii importante. Nu inseamna ca oamenii care fac parte din aceasta categorie au venituri mai mari decat restul. Diferenta consta in faptul ca, in foarte multe cazuri, reusesc sa-si administreze mai bine bugetul, prioritizand cheltuielile care trebuie efectuate, dupa importanta si urgenta.

In acest fel, reusesc inclusiv sa evite un dosar de executare silita, ce li se poate deschide celor care nu-si platesc datoriile, si se pot bucura de mai multe beneficii.

Pentru a stimula plata la timp a datoriilor, bancile si IFN-urile recurg la o serie de masuri, printre care se numara:

  1. comision 0 pentru administrare, in lunile respective – unele institutii creditoare acorda aceasta facilitate celor care isi platesc rata pana cel tarziu in ziua scadenta. Evident ca lipsa unui comision de administrare in luna respectiva va avea ca efect diminuarea sumei de plata;
  2. posibilitatea accesarii rapide a unui nou imprumut – fiecare institutie financiara care acorda credite are acces la biroul de credit, o institutie privata in care sunt colectate si furnizate informatii despre clientii persoane fizice ai institutiilor financiare – banci, in mare parte. In mod clar, cei care figureaza ca rau-platnici vor obtine mult mai greu un imprumut sau sunt sanse foarte mari sa nu-l mai obtina deloc in viitorul apropiat. La polul opus, cei care isi achita ratele fara sa fie nevoie de notificari constante in acest sens vor constata ca in momentul in care isi manifesta intentia de a obtine o noua suma de bani, „portile” creditorilor le vor fi larg deschise, iar intregul proces poate fi chiar mai scurt;
  3. facilitati pentru plata online – cei mai multi dintre creditori le ofera clientilor posibilitatea de a-si achita ratele online, de acasa, fara sa mai fie necesara deplasarea la o agentie fizica sau la vreun ghiseu. Astfel, nu mai exista riscul unui credit neplatit din cauza plecarii din tara, pentru ca ratele se vor achita foarte simplu, prin transfer bancar, inclusiv de pe un smartphone;
De interes:  SEO- unealta perfecta pentru magazinele online

Beneficii si in cazul platii la timp a ratelor catre companiile de recuperari creante

Cei care nu-si platesc la timp ratele au mari sanse ca dosarele lor sa ajunga la KRUK, o companie de recuperari creante ce activeaza in Romania de 15 ani, timp in care a ajutat multi oameni sa-si plateasca datoriile catre banci, IFN-uri, firme de telefonie mobila, furnizori de internet si televiziune sau alte societati cu care firma a incheiat parteneriate. Pentru toti cei care sunt interesati de activitatea companiei, KRUK comunica noutati pe Facebook inclusiv, astfel incat sa-i ajute sa se informeze corect.

Angajatii companiei ii sprijina pe clienti sa-si achite ratele la timp, in ritmul lor, punandu-le la dispozitie solutia semnarii unui angajament de plata. Acest document presupune ca omul sa-si stabileasca singur valoarea ratei pe care o poate plati lunar, astfel ca din rau-platnic se transforma in bun-platnic si se va putea bucura de diverse beneficii.

In acest sens, pentru a-i educa financiar pe clienti, sunt prezentate diverse trucuri de la KRUK pentru a-i invata sa se echilibreze financiar: stabilirea prioritatilor in cheltuirea banilor lunari, reducerea cheltuielilor care nu sunt urgente sau vitale, precum si tinerea unei evidente clare a intrarilor si iesirilor de numerar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.