CELULĂ DE CRIZĂ la DSU pentru monitorizării efectelor temperaturilor ridicate

România se confruntă cu una dintre cele mai secetoate și călduroase perioade din istorie, motiv pentru care Guvernul s-a întrunit de urgență pentru a lua măsuri care să contracareze efectele secetei și caniculei. Drept urmare, premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) condus de Raed Arafat ca la nivelul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei să funcţioneze, începând de mâine, o celulă de criză care va fi destinată monitorizării efectelor temperaturilor ridicate.

„Am desfăşurat prima reuniune a Comitetului interministerial dedicat analizării şi monitorizării efectelor pe care le produce seceta şi am stabilit ca la nivelul Guvernului să continuăm să avem o monitorizare continuă şi o informare continuă, activitate care se va derula prin întâlniri săptămânale şi raportări săptămânale. 

Vom avea o informare la nivelul Ministerului Agriculturii, care este coordonatorul grupului interministerial de acțiune. Așteptăm date cu suprafețele afectate, estimările culturile și măsurile luate la nivelul guvernului pentru diminuarea efectelor secetei.

Am discutat și cu cei de la ANM, iar prognozele evidențiază temperaturi foarte ridicate, motiv pntru care am să dau sarcina Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) ca la nivelul centrului național să vedem monitorizarea efectelor temperaturilor ridicate. 

De interes:  Meteorolog ANM: „Vom avea un Crăciun ca o zi de Paște” – Ce temperaturi mari se vor înregistra

Azi va fi și întâlnirea cu DSU în care va fi luată o decizie ce va fi transmisă instituțiilor din teritoriu, cu pachetul de măsuri care vizează monitorizaera dar și prevenirea efectelor temperturilor ridicare. DSU va coordona activitatea la nivel național, împreună cu celelalte ministere.

Vom lua măsuri de informare a populației, vom lua măsuri alături voluntari și ONG-uri pentru indentificare perssoanelor vulnerabile.

Pe linia Ministerului Sanătății ar trebui să fie un pachet de informații ca cetățenii să aibă cunoștință despre efectele caniculei, dar să afle și de punctele de ajutor. La nivel guvernamental va exista un sistem de informare cu ultimele date și cu elemente de prognoză, astfel încât să avem disponibile toate măsurile de prevenire luate și desigur toate echipamentele operative ca să intervină în caz de nevoie. Am disuctat cu șeful DSU, toate măsurile sunt pregătite.

Miinisterle de linie, inclusiv Ministerul Apărării, să interivna în caz de necesitate. Celula de decizie va funcționa permament”, a declarat premierul Ciucă în ședința de la Palatul Victoria.

De interes:  Marți, de la ora 15:00 - Noi dezăluiri bombă: Cum l-a înlăturat statul paralel pe Crin Antonescu, ce rol a avut Victor Ponta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.