Ministerul Agriculturii anunță că a început sezonul de combatere a căderilor de grindină

Sezonul de combatere a căderilor de grindină din acest an a început în 15 aprilie, cele şase Unităţi operaţionale din cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor (SNACP) fiind pregătite pentru realizarea intervenţiilor active în atmosferă în scopul reducerii riscurilor de fenomene meteorologice periculoase, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

„În sezonul 2022 de combatere a căderilor de grindină, respectiv în perioada 15 aprilie-15 octombrie, Unităţile de Combatere a Căderilor de Grindină (UCCG) vor proteja o suprafaţă de cca. 2,2 milioane de hectare” se arată într-un comunicat al MADR, remis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în prima fază vor funcţiona un număr de 94 de puncte de lansare (PL), amplasate astfel: UPCCG Prahova care asigură, cu 22 de PL, protecţia culturilor agricole în judeţele Prahova, Buzău, Teleorman şi Olt; UCCG Iaşi care asigură, cu 16 PL, protecţia culturilor agricole din judeţele Iaşi şi Vaslui; UCCG Vrancea care asigură, cu 20 PL, protecţia culturilor agricole în judeţele Vrancea şi Galaţi; UCCG Oltenia care asigură, cu 19 PL, protecţia culturilor agricole din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea şi Mehedinţi; UCCG Timiş care asigură, cu 7 PL, protecţia culturilor agricole din judeţul Timiş şi UCCG Mureş care asigură, cu 10 PL, protecţia culturilor agricole din judeţul Mureş.

De interes:  Spovedania lui Rizea continuă la Realitatea PLUS: Dezvăluiri incendiare din dosarul MICROSOFT. Coldea i-a zis lui Ghiță, după audieri, că e IUDA

Alte 12 puncte de lansare (PL), din cadrul UCCG Timiş şi Mureş se află în diferite stadii de realizare (construcţie, finalizare lucrări, dotare sau punere în funcţiune) urmând a intra în operare pe parcursul sezonului.

În ultimii ani, suprafaţa protejată a crescut constant, de la 116.000 de hectare protejate împotriva fenomenelor meteorologice periculoase, în anul 2015, la peste 1,5 milioane hectare în anul 2021, cu perspectiva de a depăşi 2,3 milioane de hectare în acest sezon, precizează Ministerul Agriculturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.