Cele mai rare fructe din lume [GALERIE FOTO] – Banat FM

exotice-si-savuroase-cele-mai-rare-fructe-din-lume

Lumea e plina de fructe exotice si ciudate de care nu ai auzit niciodata. Multe din ele insa isi croiesc drumul spre magazinele din intreaga lume, asa ca nu strica sa le cunosti.

Ca să ajungi la unele dintre ele trebuie să călătoreşti mult şi să te sincronizezi perfect cu perioada când sunt gata coapte. Cresc doar în anumite colţuri ale lumii, au nevoie de o climă specifică sau de un sol anume. Sunt exotice şi rare, aceste fructe ascunzând proprietăţi incredibile.

Langsat

Este un fruct rar, originar din Asia de Sud Est, întâlnit şi în India şi Butan. La gust, este asemănător cu grapefruitul.

Aguaje

Este popular în jungla amazoniană. Când fermentează, din el se face un vin delicios şi exotic.

Cupuacu

Originar din pădurile tropicale din zona Amazonului, îl găseşti şi în Peru. Pulpa sa este foarte aromată, iar gustul este unul intens de ciocolată. Stimulează sistemul imunitar şi are o concentraţie mare de antioxidanţi. Este considerat urmatorul superfruct.

Cherimoya

Unul dintre cele mai rare fructe din America de Sud, cherimoya vine din zona munţilor Anzi, undeva între Argentina şi Chile. Este dulce şi foarte parfumat. Mark Twain spunea că acesta este cel mai delicios fruct la care omul a avut acces. Astăzi îl poţi întâlni şi în Spania sau Italia. Gustul său te duce cu gândul la banane şi ananas. Pulpa fructului se foloseşte mai ales în salate şi îngheţate.

De interes:  Când cade prima ninsoare în România. Prognoza meteo pentru iarna anului 2023

Pepino

Vine din America de Sud şi reprezintă o încrucişare între pepenele galben şi pară. Este dulce şi îţi lasă un gust de castravete şi pepene galben.

Hala

Este originar din Hawaii. Poate fi consumat atât proaspăt cât şi prăjit.

Pitaya

O prietenie pe viaţă între capşună şi pară. Pitaya sau fructul dragonului, originar din Mexic, este folosit ca topping la deserturi, dar şi în băuturile aromate.

Mangosteen

Vine tocmai din Indonezia şi este foarte bogat în vitamina C. Sucul de mangosteen este una dintre cele mai des întalnite băuturi de vară în ţările Asiei de Sud. Stimulează excelent sistemul imunitar. Papilele simt o aromă de citrice şi piersică, picantă şi dulce în acelaşi timp. Este supranumit Regina fructelor tropicale.

Fructul miracol

Originar din pădurile tropicale din Africa de Vest, acest fruct este celebru pentru faptul că transformă gustul acru şi amar în unul dulce.

Durian

Regele fructelor este originar din Indonezia şi Malaezia şi este recunoscut pentru mirosul său deloc plăcut. În Thailanda, Singapore, China şi Japonia este interzis sa-l consumi în public. Însă odată ce ai ajuns la pulpa fructului, aceasta este cremoasă şi delicioasă. Se foloseşte foarte des în îngheţate, shake-uri şi prăjituri. Are un gust de migdale.

De interes:  România ar putea intra în LOCKDOWN de Paște. Ce RESTRICȚII pregătesc autoritățile pentru stoparea COVID-19

Castravetele african

Este unul dintre cele mai vechi fructe din lume, originile sale vin din Africa, de acum 3000 de ani. Are gust de castravete şi lămâie.

Jabuticaba

Vine din sud estul Braziliei şi este foarte rar. Gustul lui este dulce şi aromat şi e folosit în prăjiturile care au nevoie de coacere, pentru vinuri şi lichioruri, tarte sau gemuri şi dulceţuri.

Jackfruit

Cunoscut şi ca fructul naţional al Bangladeshului, îţi lasă în gură un mix de arome de banană, măr, mango şi ananas. Se consumă des prăjit, sub formă de chipsuri.

Monstera deliciosa

Excelent în paste. Este un fruct înrudit cu familia roşiei şi provine din pădurile tropicale ale Americii Centrale. La gust e ca şi cum ai mânca o salată de banane, ananas şi mango.

Rambutan

Numele lui vine de la Malay care în Malaezia înseamnă păros. Este întâlnit în Asia de Sud Est. Dulce acrişor, are o aromă de strugure. Este des întâlnit în bucătăria raw vegan. Din el se face şi un desert delicios cu zahăr şi cuişoare.

De interes:  61 de locuri de muncă sunt disponibile în Caraș-Severin – Banat FM

Ackee

Fruct naţional în Jamaica, ackee provine din regiunile tropicale ale Africii de Vest. Este numit şi creierul vegetal, datorită formei pe care o are. În Statele Unite este interzis importul de ackee, din cauza unei substanţe din seminţele fructului, pe care americanii o consideră otrăvitoare. Este însă foarte folosit în bucătăria din Caraibe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.