Cele mai periculoase alimente din lume! Majoritatea sunt interzise! (XIII) – Alimentele modificate genetic

În fiecare zi consumăm alimente procesate care au în compoziţia lor elemente atât de dăunătoare pentru sănătate, încât în unele ţări au fost interzise.

În ultima perioadă, Uniunea Europeană, China, precum şi alte mari state de pe mapamond au început să elimine de pe piaţă mâncărurile procesate care pun în pericol viaţa oamenilor, lucru care nu se întâmplă însă şi în Statele Unite ale Americii. Aşadar, nu este de mirare de ce obezitatea şi bolile asociate acesteia (diabet, boli de inimă etc.) sunt principala cauză a deceselor din SUA.

Alimentele modificate genetic

Pentru a fi rezistente la diverse boli şi dăunători, legumele şi fructele (porumb, papaya, tomate etc.) sunt modificate genetic. Chiar dacă nu sunt cunoscute exact efectele pe care alimentele modificate genetic le au asupra oamenilor, unele ţări europene au interzis comercializarea lor. La animalele hrănite cu astfel de alimente s-au constatat afecţiuni ale tractului digestiv, tumori, defecte genetice, moarte prematură şi sterilitate. Astfel, Franţa, Austria, Germania, Grecia, Ungaria şi Luxemburg le-au interzis.

De interes:  Strategie în alb și negru – Ediția din 30 ianuarie 2021

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.