Cel mai bun baton de ciocolată din lume – Banat FM

Ciocolata, aşa cum o ştim noi azi, în formă de baton, a fost invenţia domnului Joseph Fry, din Londra. El a creat primul baton de ciocolată în 1847, adăugând mai mult unt de cacao şi mai puţină apă reţetei.

Apoi, în 1875, Daniel Peter şi Henri Nestle au adăugat lapte condensat dând naştere primului baton de ciocolată cu lapte.

Totuşi, ciocolata se folosea deja de mii de ani, însă sub altă formă.

Populaţiile de maiaşi şi incaşi, din America de Sud , foloseau un fel de băutură de ciocolată pe care o consumau în timpul ritualurilor religioase. Ulterior, obiceiul a fost adus în Europa prin intermediul primilor exploratori.

Se presupune că primele boabe de cacao au fost aduse în Europa de Cristofor Columb, în jurul anului 1503, însă nimeni nu ştia la ce folosesc.

Câţiva ani mai târziu, conchistadorul spaniol Hernán Cortés a descoperit Lumea Nouă iar când s-a întors în Spania, din Mexic, în 1528, şi-a umplut galionul cu boabe de caco şi cu echipamente necesare pentru a produce băutura de ciocolată.

De interes:  La mulți ani, Carlos Santana! – Banat FM

Cu toate acestea, a fost nevoie de mai bine e 100 de ani pentru ca obiceiul consumului de ciocolată să devină popular în Europa, asta după ce, iniţial ciocolata a fost văzută ca un panaceu. Medicii îl recomandau pentru tratarea febrei, răcirea corpului, ca adjuvant pentru digestie şi ca medicament ce atenua durerea.

Fiecare are un baton preferat de ciocolată. Unora ne place cu alune, altora cu caramel, în timp ce alţii ar vrea doar batoane simple de ciocolată.

Site-ul Ranker.com a făcut un sondaj pentru a afla care este cel mai iubit baton de ciocolată şi a aflat că pe primul loc de află KitKat, urmat de Twix şi Snikers. Peste 100.000 de persoane şi-au spus părerea online, iar singurul criteriu a fost că ciocolata trebuie vândută ca baton.

KitKat are avantajul de a fi prezentă în mult mai multe ţări decât principalele sale competitoare, dar şi o strategie de marketing simplă, coerentă şi consistentă, după cum a declarat Andy Baxendale, consultant de marketing, pentru publicaţia Independent. În plus, este pe piaţă de atât de mult timp, încât se confundă cu perioada copilăriei multora dintre cei care şi-au exprimat votul. Istoria brandului începe în anul 1911. Chiar dacă a suferit diverse transformări de-a lungul timpului, a rămas în mintea clienţilor ca fiind napolitana crocantă îmbrăcată într-un strat de ciocolată.

De interes:  Silviu Hurduzeu nu e de acord cu decizia CEx PSD Caraș-Severin – Banat FM

Pe site-ul oficial, producătorul KitKat spune că numai anul acesta s-au vândut peste 3,6 milioarde de batoane de ciocolată la nivel global.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.