Ce trebuie sa stii despre implantul dentar

Lipsa unui dinte sau deteriorarea lui grava poate fi o sursa de frustrare pentru multe persoane. Nu numai ca gaurile din zambetul tau pot afecta felul in care arati si te simti, ci pot avea si un impact asupra sanatatii tale generale.

Chiar daca exista mai multe optiuni pentru tratarea dintilor lipsa sau a celor cu probleme, una care a devenit tot mai populara in ultimul timp este implantul dentar. Spre deosebire de proteze dentare, un implant dentar este o solutie permanenta pentru inlocuirea dintilor. In timp ce procesul poate fi mai complex decat cel de realizare a protezelor standard, implantul dentar ofera mai multe beneficii pacientilor.

Ce sunt implanturile dentare?

Dupa cum sugereaza si numele, un implant dentar este atasat la maxilarul tau, sub linia gingiilor. In cele din urma, dispozitivul fuzioneaza cu maxilarul tau permitand unui specialist sa ataseze un post metalic care actioneaza ca o „radacina” pentru un dinte artificial sau o punte de dinti artificiali. Implanturile dentare au devenit o alternativa obisnuita a protezelor standard.

De ce sunt de preferat implanturile?

Oamenii opteaza pentru implanturi dentare in locul protezei obisnuite atat din motive estetice, cat si functionale. Multi oameni prefera aspectul implanturilor si apreciaza ca pot sa-si petreaca ziua fara sa fie nevoiti sa insereze, sa indeparteze sau sa-si curete proteza.

Un alt motiv pentru care multi pacienti aleg implanturi dentare este ca ar dori sa se poata bucura de o gama larga de alimente. Proteza traditionala poate ingreuna consumul de alimente, in special cele dure sau lipicioase. Implanturile se comporta ca dintii naturali, ceea ce face ca mestecarea alimentelor sa fie confortabila si placuta din nou.

Exista de asemenea comoditatea ingrijirii implantului sau a implanturilor. Spre deosebire de protezele care pot necesita curatare si ingrijire speciala, periajul si ata obisnuita sunt tot ce este necesar pentru curatarea implanturilor. Nu numai ca acest lucru va economiseste timp, dar este si un mod mai placut de ingrijire a dintilor.

Alte motive pentru a opta pentru implanturi includ eliminarea  grijii cu privire la alunecarea protezelor in timpul vorbirii, precum si protectia la nivelul maxilarului pe care il ofera implanturile. Daca aveti goluri in dantura, dintii din vecinatatea golului ar putea sa isi miste pozitia in acele spatii. Un implant impiedica ca acest lucru sa se intample.

Cat dureaza o procedura de implant dentar?

Realizarea unui implant dentar este un proces care se deruleaza in mai multe etape care pot dura cateva luni. Odata ce tu si implantologul ati stabilit ca sunteti un candidat bun pentru o astfel de procedura, vi se va face programarea pentru un implant. Asta poate implica si o extractie a dintelui deteriorat care va fi inlocuit.

Odata ce implantul este realizat, maxilarul si tesuturile din jur vor avea nevoie de ceva timp pentru a se vindeca. Asta poate dura undeva intre 6 si 12 saptamani. In aceasta faza, medicul stomatolog sau chirurgul va verifica zona pentru a se asigura ca este vindecata corespunzator si poate atasa noul dinte.

Ce trebuie sa stii despre recuperarea in urma implantului dentar?

Procedura de realizare a unui implant dentar se face de obicei sub anestezie locala. Dupa procedura, este posibil sa fie nevoie sa luati un calmant pentru a elimina orice disconfort. Chirurgul stomatologic va va oferi instructiuni pentru ingrijirea medicala la domiciliu, inclusiv atunci cand ar trebui sa solicitati sfaturi din cauza sangerarii, a durerii necontrolate sau a semnelor de infectie.

De interes:  5 lucruri pe care cuplurile nu trebuie sa uite niciodata sa le faca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.