Daca iti doresti sa dormi perfect si sa te trezesti odihnit in fiecare dimineata, o saltea cu memorie este cea mai inteligenta achizitie pe care o poti face. Construita din spuma de memorie, aceasta reuseste sa asigure zeci de avantaje: este rezistenta, retine forma corpului, previne orice tip de durere, mentine o pozitie optima in timpul somnului, elimina punctele de presiune, izoleaza miscarile fiecarui partener, asigura o suprafata racoroasa, etc.

Pe piata exista o multime de saltele din spuma de memorie si calitatea poate sa difere de la saltea la saltea.

Cum alegi cea mai buna saltea de memorie?

  1. Tine cont de tipul spumei folosite!

Exista 3 tipuri de memory foam pe piata: spuma vasco-elastica, spuma cu gel si spuma pe baza de plante.Spuma vasco-elastica este cea mai populara, fiind cea folosita in anii ’70 de catre astronautii NASA. Aceasta ofera o foarte buna sustinere si asigura un excelent confort. SPuma cu gel este si ea din ce in ce mai populara, avand avantajul faptului ca nu se incalzeste, asa cum o face spuma vasco-elastica. Spuma din plante are o popularitate in crestere, fiind prietenoasa atat cu mediul, cat si cu corpul uman. Aceasta poate fi obtinuta din soia, aloe vera, ceai sau bambus.

De interes:  O nouă echipă din Banat joacă în toamnă în cupele europene! De data aceasta, la tenis de masă

2. Verifica densitatea spumei!

Este masurata in kg/mc si cu cat este mai mare, cu atat beneficiile saltelei sunt mai bune. O saltea cu densitate mare poate rezista mai bine in timp, ofera o mai buna sustinere pentru corp, este mai ferma si nu transfera miscarile de la perteneri.

3. Verifica inaltimea spumei!
Pe langa o densitate mare, spuma trebuie sa aiba si o inaltime generoasa. Vei intalni mai multe saltele cu arcuri care au o suprafata mica de spuma care le acopera. Cel mai bine este ca stratul de memory foam sa fie de aproximativ 10 centimetri, in asa fel incat sa poata asigura toate avantajele.

4. Care este numarul de straturi?

Cu cat sunt mai multe straturi, cu atat salteaua este mai eficienta. Fiecare strat are propriul rol si in functie de calitatea materialelor incluse in el, poate genera confort, aerisire, suport cat mai bun, etc.

Achizitia unei saltele cu spuma de memorie poate sa iti manance cateva ore din viata si iti poate scoate ceva bani din buzunar. Fiecare minut investit si fiecare leu investit merita din plin, deoarece este un produs care iti asigura sanatate si confort deplin, ceea ce se traduce printr-un singur lucru: te face mai fericit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.