Ce sunt imunoglobulinele?

Imunoglobulinele reprezinta o familie a proteinelor care fac parte din sistemul nostru imunitar. Mai multe despre acest subiect in cele ce urmeaza.

Imunoglobulinele reprezinta un grup special de molecule pe care le putem regasi in familie proteinelor. Functia principala a acestei clase de biomolecule este cea protectoare, adica scopul sau principal este acela de a ne proteja organismul. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand alte fiinte vii sunt invadate si recunoscute drept straine in lumea interioara. Spre exemplu, este si cazul virusilor, bacteriilor, celulelor, care nu sunt ale noastre sau cum este cazul unei grefe spre exemplu.

Cu alte cuvinte, aceste molecule sunt extrem de importante pentru buna functionare a sistemului nostru imunitar.

La ce sunt bune imunoglobulinele sintetizate?

Imunoglobulinele sunt in egala masura denumite anticorpi si sinteza lor depinde de celulele specializate care fac parte din sistemul imunitar formarea lor creste daca antigene sunt observate sau identificate. Este vorba despre substante straine prezente in agenti straini precum bacterii sau virusi. Gratie unor studii corespondente, a fost posibila verificarea acestei proteine plasmatice si sintetizate de catre limfocitele B si de unele plasmocite.

De interes:  Cele mai bune tratamente corporale si faciale pentru o piele mai ferma

Sistemul nostru imunitar este extrem de precis, produce diferiti anticorpi sau imunoglobuline pentru fiecare antigena in parte. Aceasta caracteristica este cea care ne asigura supravietuirea dar arata unele esecuri cum este cazul si bolilor auto-imune. La pacientii care prezinta acest tip de alterare, imunoglobulinele recunosc propriile celule ale pacientului drept straine. Acestea cauta apoi sa neutralizeze aceasta amenintare aparenta distrugand celulele sanatoase de parca ar fi vorba despre un agent patogen. Pe de alta parte, imunoglobulinele sau anticorpii folosesc in mod normal circulatia sanguina pentru a merge intr-o alta parte a corpului. De aceea, nivelul de imunoglobuline trebuie verificat mai des.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.