Copacul vieții a devenit un simbol tot mai popular în bijuterii, fiind preferat mai ales în materie talismane ce se oferă în dar. Dincolo de trendul în materie de accesorii, însă, copacul vieții are și o semnificație profundă. 

Încă din timpuri străvechi, arborele, în general, avea o conotație sacră, iar amuletele ce reprezentau acest element aveau semnificații importante atât în filosofia religioasă, cât și în cea spirituală. 

Ce este copacul vieții

Copacul vieții este de obicei reprezentat ca un arbore mare, cu ramuri întinse și rădăcini care se extind în sus și în jos, în interiorul uni cerc. Acest simbol este asociat cu familia, religia, filosofia și spiritualitatea și poate fi regăsit în aproape toate culturile antice. Un talisman Pandora copacul vieții poate oferi un sentiment de liniște și protecție gândindu-te la fericirea pe care o simți atunci când te conectezi cu oamenii dragi. 

Pe lângă asta, mai are o serie de semnificații: 

  • Simbol al familiei și al fertilității, reprezentând legătura cu strămoșii. Asemeni rădăcinilor și ramurilor sale, familia crește și se extinde de-a lungul mai multor generații. 
  • Interconectarea a tot ceea ce există în lume. Copacul este închis într-un cerc, ceea ce arată că noi suntem conectați cu lumea exterioară și cu tot ce oferă viața, rădăcinile merg adânc în pământ, adică spre Mama Natură, iar ramurile sale merg spre cer, luând energie de la soare și lună.
  • Stabilitate, putere și creștere. Copacul este înrădăcinat adânc în pământ, iar coroana sa este rezultatul unor ani de creștere lentă și de transformare din răsad vulnerabil într-un copac robust.
  • Individualitate, deoarece fiecare copac este unic și irepetabil. Plus că fiecare copac își dobândește caracterul și frumusețea, rezistând la tot felul de încercări ale elementelor naturii. 
  •  Renaștere, deoarece copacul își recâștigă bogata coroană de frunze an după an. Astfel, copacul vieții simbolizează renașterea și depășirea vremurilor dificile.
  • Calm și liniște ca sentimente date de natură, dar și de protecția sau energia pe care o oferă coroana unui arbore impunător. 

De ce se poartă copacul vieții ca talisman

 1. Cu rădăcinile sale adânci și ramurile sale mereu întinse, copacul vieții într-un talisman simbolizează călătoria unui om prin viață, creșterea sa continuă și interconectarea cu toate elementele vieții. Astfel, acesta îți amintește că nu ești niciodată cu adevărat singur/ă.
 2. Pentru că arborele vieții este un simbol străvechi de protecție și vindecare, un pandantiv ce reprezintă acest element poate deveni un talisman protector în viața de zi cu zi. Simte-i energia binefăcătoare atunci când trebuie să depășești o situație dificilă! 
 3. Un alt lucru mai rar întâlnit la alte talismane este că simbolul copacului vieții este potrivit atât pentru femei, cât și pentru bărbați și poate fi purtat indiferent de vârstă. Poartă-l ca pe o amuletă personală sau oferă-l întregii familii! 
 4. Copacul vieții mai este asociat și înțelepciunea și se crede că un talisman te poate ajuta în procesul de căutare se sine sau că inspiră o nouă speranță și forța de a continua. 

Așadar, indiferent că vrei o bijuterie nouă pentru tine sau un cadou reprezentativ pentru o persoană importantă din viața ta, Copacul Vieții poate fi un pandantiv minunat pentru a atrage prosperitatea, stabilitatea și creșterea. 

De interes:  Poștăriță din Caransebeș, dispărută de 6 zile cu banii oamenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.