Amenajarea dormitorului în stil rustic: 6 caracteristici de avut în vedere

Deși dormitoarele sunt cele mai liniștite camere și mai puțin afectate de trafic, amenajarea lor este importantă atunci când vine vorba despre propriul tău confort. Dacă ești interesat de amenajarea dormitorului, însă nu știi ce anume să alegi, îți prezentăm în cele ce urmează caracteristicile de amenajare ale stilului rustic.  

Covoarele sunt un must-have în dormitoare rustice

Un dormitor rustic va avea nevoie de covoare potrivite, care să se integreze în peisajul arhitectural al camerei. Covoarele specifice stilului rustic respectă o cromatică bazată pe nuanțe calde, așa că nu va fi greu să alegi din mii de modele de covoare pentru dormitor pe acela care să te ajute să realizezi o amenajare cât mai armonioasă.

Este important să alegi covoare mai groase dacă vrei să abordezi stilul rustic, deoarece acestea vor crea o ambianță plăcută și vor oferi un plus de confort la nivelul picioarelor. Covoarele rustice nu acoperă întreaga suprafață a camerei, prin urmare ar trebui să ai în vedere achiziționarea unui covor dreptunghiular sau oval. 

Folosește mobilier în nuanțe calde 

Pentru a amenaja un dormitor în stil rustic va fi nevoie să renunți la culorile tradiționale și să adopți nuanțe cât mai calde. Astfel, în loc de verde, albastru sau gri, îți recomandăm să alegi culori calde precum bej sau roz pastelat. Poți opta și pentru mobilier alb, însă va trebui să ai grijă să incluzi totuși și câteva piese de mobilier din lemn nevopsit, astfel încât să nu te abați de la stilul pe care încerci să-l obții.

Amenajează zona patului

Stilul rustic este bazat pe simplitate și pe o apropiere discretă de natură, așa că va fi necesar să amenajezi zona patului într-un mod cât mai simplu. Alege lenjerii de pat de înaltă calitate, de culoare albă sau în nuanțe de roz. 

De asemenea, optează pentru materiale naturale, precum inul, mătasea sau bumbacul. Vei vedea că acestea au proprietăți care te vor ajuta să te bucuri de un grad sporit de confort și să te odihnești mai bine. Tot în zona patului poți folosi o cuvertură sau un pled care va avea atât rolul de a-ți proteja lenjeriile, cât și un rol estetic în amenajarea rustică a spațiului tău.

Nu în ultimul rând, ar trebui să achiziționezi o pilotă ușoară, subțire, pe care să o folosești pentru a te înveli atunci când te strecori în pat și vrei să te bucuri de un somn lung și netulburat.

Cumpără un pat exclusiv din lemn

Stilul rustic se bazează foarte mult pe influența elementelor din lemn, așa că poți opta pentru un cadru de pat realizat din paleți sau lemn natural. Patul va ocupa o suprafață foarte mare a camerei, pentru că stilul rustic este despre confort și căldură. 

Amenajează dormitorul cu lambriu și parchet

Parchetul este o pardoseală caldă, care se potrivește foarte bine în amenajări rustice. Dacă nu vrei neapărat să investești într-o pardoseală din lemn, atunci poți opta pentru vinil modular cu aspect de lemn. De asemenea, pereții pot fi acoperiți  cu lambriu, astfel încât să completezi armonios aspectul rustic al încăperii.

Folosește un iluminat potrivit

Pentru a amenaja un dormitor rustic, va trebui să optezi pentru corpuri de iluminat simple, de tipul aplicelor sau al lămpilor. Acestea din urmă pot fi puse pe noptiere, de o parte și de alta a patului, iar lumina trebuie să fie caldă, pentru a accentua frumusețea stilului de amenajare ales. Este important să găsești proporția ideală a corpurilor de iluminat astfel încât acestea să nu încarce spațiul, ci să îl evidențieze într-un mod deosebit. 

În concluzie, pentru a amenaja un dormitor în stil rustic, nu trebuie decât să alegi textile și mobilier în nuanțe calde, precum și lemn expus și materiale naturale. Parchetul, lambriurile și patul din lemn sunt de nelipsit dintr-o astfel de amenajare. Nu uita nici de corpurile de iluminat, pentru care te sfătuim să folosești becuri cu lumină caldă.

De interes:  Cum alegeti o masina de maturat eficienta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.