Imprevizibilitatea economică îi determină pe manageri să se îndrepte către cursuri de leadership

București, 19 octombrie – Cererea pentru cursurile de leadership și dezvoltare a abilităților manageriale se află pe un trend ascendent, cunoscând un avans de 20%, față de anul trecut, potrivit datelor interne ale companiei de training EXEC-EDU, liderul pieței de executive education.

Creșterea interesului pentru dezvoltarea acestor abilități este o tendință globală, datorată schimbării modelelor de leadership, tendință accelerată de modul de lucru remote, dar și de provocările aduse de imprevizibilitatea economică și de contextul geopolitic. În acest peisaj complet diferit, managerii au devenit tot mai interesați de dezvoltarea lor personală.

„Deși se vorbește de atâta vreme despre necesitatea de a forma lideri, decalajul de competențe este tot mai mare. De aceea, vedem tot mai des cum liderii își iau dezvoltarea în propriile mâini și aleg să investească ei înșiși în reskilling, ținând cont de actualul context economic. Este o investiție absolut necesară pentru a se adapta acestor schimbări, care necesită un leadership colaborativ și agil, axat atât pe tehnologie, cât și pe starea de bine a oamenilor”, a declarat Oana Scarlat, CEO EXEC-EDU.

De interes:  Strategie în alb și negru - Ediția din 20 martie 2021

Organizațiile consideră, în proporție de 93% că dezvoltarea noilor abilități de leadership este importantă sau foarte importantă, însă doar 15% din acestea au investit în formarea acestora, considerând-o o prioritate pe agenda top managementului, conform unui studiu BCG derulat în 2022 (Boston Consulting Group).

Din analiza EXEC-EDU, rezultă că peste 30% din manageri și antreprenori sunt responsabili de propria dezvoltare și își achită cursurile de leadership din surse proprii.

Pentru a veni în întâmpinarea acestor nevoi tot mai complexe, EXEC-EDU lucrează în permanență la actualizarea cursurilor pe care le pune la dispoziție liderilor. Astfel, compania a introdus în cel mai căutat curs din portofoliul său, Leadership 360°, un modul prin care aceștia își pot cunoaște mai bine stilul de leadership printr-o experiență inedită, la manej, ghidată de cai.

„Educația ghidată de cai, introdusă cu ajutorul partnerilor de la HorseTouch este probabil cel mai potrivit tip de învățare experiențială pentru un lider. Învățarea este accelerată pentru că ne adresăm tuturor celor 3 planuri – mentalul, dar și emoțiile și acțiunea. În acest fel ia startul procesul de autocunoaștere din cadrul cursului Leadership 360, un program transformațional unde fiecare participant parcurge împreună cu un coach și un plan individual de dezvoltare în paralel cu sesiunile cursului”, a mai declarat Oana Scarlat.

De interes:  Fetiţă de trei ani, căzută de la etajul patru al unui bloc din Timișoara

Participanții care aleg să urmeze cursurile de leadership din portofoliul EXEC-EDU vin din industrii diverse precum producție, IFN, asigurări, farma, retail, FMCG, hospitality, marketing, ONG.

Leadership 360° este singurul program complet şi integrat din România care dezvoltă cel puţin 10 competenţe necesare unui lider de succes. Acesta se adresează managerilor de top sau de mijloc, team liderilor, coordonatorilor de proiecte, dar și antreprenorilor, liber profesioniştilor – medici, avocaţi, contabili, angajaţilor cu potenţial crescut și oricărei persoane cu rol de lider.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.