Capitala României este cel mai vizitat oraș din țară și unul dintre cele mai apreciate destinații pentru tineri. Bucureștiul este, fără îndoială, un oraș cosmopolit, cu multe atracții turistice pentru toate vârstele și gusturile. 

 

De la moștenirea culturală și istorică, până la tot mai cunoscuta viață de noapte, Bucureștiul reprezintă o resursă aproape nelimitată de idei pentru petrecerea timpului liber. Fie că ești localnic, fie că ești turist, poți descoperi oricând activități faine și distractive. 

Iată cele mai interesante 3 idei de pus în practică cât mai curând:

  1. Descoperă viața de noapte a Bucureștiului. Pentru turiștii tineri și nu numai, cluburile, festivalurile și petrecerile din capitala României capătă tot mai multă notorietate. Bucureștiul nu este, însă, numai despre asta. Este fascinant să descoperi restaurantele cu tradiție deja în oraș unde să te poți bucura de mâncare de top și muzică incredibilă. De exemplu, BerariaH.ro este unul dintre cele mai apreciate restaurante cu muzica live din București unde nu doar că te bucuri de o varietate excepțională de mâncare și băutură, ci îți poți asculta artiștii preferați pentru a avea o seară pe cinste alături de cei dragi! 
  2. Caută târguri urbane și festivaluri nișate. Bucureștiul este, cu siguranță, unul dintre cele mai bogate orașe când vine vorba de oferta de târguri și evenimente. De la celebrele târguri de carte sau de turism, până la festivalurile stradale sau de muzică, capitala României oferă în fiecare weekend tot felul de activități interesante. 

De exemplu, Muzeul Țăranului Român are nenumărate evenimente dedicate atât sărbătorilor clasice, cât și celor tradiționale. Parcurile mari sunt, de asemenea, resurse bune pentru desfășurarea unor astfel de evenimente. Tot ce trebuie să faci este să fii deschis la a descoperi viața orașului și oamenii săi speciali. 

  1. Aventurează-te în parcurile de distracții. Atât în București, cât și în împrejurimile sale, sunt tot mai multe spații dedicate distracției și aventurii. Fie că alegi o destinație de interior sau de exterior, găsește acel loc care se potrivește cel mai bine pasiunilor tale și ale prietenilor tăi. 

De asemenea, o altă destinație interesantă în care poți petrece timpul cu cei dragi este reprezentată de pădurile din jurul capitalei. În aceste locuri sunt amenajate locuri de picnic și de grătar pe care le poți folosi în siguranță pentru aceste activități. Printre cele mai cunoscute păduri sunt cele de la Băneasa, Bolintin sau Comana. 

Dacă plănuiești o excursie în București, sunt nenumărate locuri și activități pe care le poți descoperi. Este important, însă, să îți planifici dinainte dacă vrei, de exemplu, să ajungi la concertul trupei preferate. Distracția va fi, însă, de neuitat! 

 

De interes:  Ministerul Culturii va aloca bani pentru înființarea Muzeului Revoluţiei la Timişoara. Ce alte promisiuni se mai fac? 

Sursa foto: Unsplash.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.