Turismul dentar sau dental tourism, asa cum este cunoscut in lume, este din ce in ce mai popular si se bazeaza pe diferentele mari de pret pentru serviciile medicale oferite in diverse parti ale lumii.

Serviciile dentare din estul Europei sau din vestul Asiei sunt mult mai ieftine decat cele din vestul Europei sau America, ceea ce atrage foarte multi pacienti.

Turismul medical nu este o practica noua

Turismul medical a luat nastere inca de pe vreme grecilor si romanilor antici, atunci cand locuitorii celor doua tari mergeau in diverse locuri de pemalul Marii Mediterane pentru a se trata de diverse afectiuni.  Abia in secolele 16 si 17 au aparut primele statiuni balneare dedicate exclusiv procedurilor medicale ( Bath in Marea Britanie si St. Moritz in Elvetia ) iar incepand cu secolul XX, oamenii au inceput sa calatoreasca in masa pentru a se trata.

Turismul stomatologic este ceva mai nou, insa este extrem de popular in ultimii ani. Acesta a evoluat de la turism destinat strict procedurilor stomatologice la un turism complex, in care oamenii reusesc sa isi rezolve atat problemele medicale, cat si dorinta de a vizita o noua tara.

De interes:  De ce sa folosesti lampi semnalizare de calitate?

In Romania, turismul stomatologic este din ce in ce mai popular iar motivele pentru care multi englezi, nemti sau americani aleg sa vina aici pentru tratanemte sunt numeroase:

  • Romania este o tara cu foarte multe obiective turistice, in asa fel incat in cele cateva zile sau saptamani pe care pacientii le petrec la noi in tara pot sa viziteze foarte mult;
  • Costurile procedurilor stomatologice sunt foarte mici. De multe ori, cu tot cu avion, cazare la hotel, mancare si alte cheltuieli, serviciile medicale costa mai putin decat in tara de rezidenta a turistilor;
  • Medicii stomatologi din Romania sunt foarte buni si au review-uri excelente pe platformele de specialitate;
  • Cabinetele sunt bine puse la punct, cu aparatura de ultima generatie;
  • Costurile turistice din tara sunt si ele destul de mici in comparatie cu cele din alte tari.

Daca aveti cunostinte, rude sau prieteni care locuiesc intr-o alta tara si au nevoie de proceduri stomatologice de buna calitate, le puteti recomanda, asadar, turismul medical in Romania. Cu siguranta vor fi incantati de rezultate.

De interes:  Demararea proiectului ”creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe nr.11, 12,13, str. Liliacului, Moldova Nouă”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.