Caravana România Suverană cu spitalul mobil AUR au ajuns în Olt – Mii de români primesc consultații gratuite chiar la ei în sat

Caravana România Suverană alături de spitalul mobil AUR au ajuns în județul Olt. Mii de români uitați de lume au beneficiat de consultații medicale gratuite până acum, iar alte zeci de județe urmează să fie vizitate. Ecografie, oftalmologie, analize de sânge sau stomatologie sunt doar câteva dintre serviciile la care oamenii săraci au acces datorită acestei inițiative. 

Mii de români, tineri sau bătrâni, au beneficiat deja de consultațiile gratuite oferite de Caravana România Suverană în parteneriat cu spitalul mobil AUR. Sunt oameni din comune sărace, uitate de autorități. Multe dintre ele nu au nici măcar o unitate medicală, iar medicii de familie sunt la kilometri distanță.

Consultații gratuite pentru mii de români prin intermediul Spitalului mobil AUR și Caravanei România Suverană

„Este ceva bun, ați făcut ceva bun și pentru comuna noastră, suntem mai retrași, cinste celor care au participat la așa ceva”, a declarat o femeie.

„Am două probleme. Aici nu vin decât mașini personale, nu vin medici. Eu nu am casa, nimic, sunt în îngrjire la cineva”, a spus un bărbat despre Caravana România Suverană.

De interes:  Deputat de Timiș și director al societății de transport Timișoara, trimiși în judecată

O altă femeie a mărturisit că „nu ne gândeam la așa ceva. Nu am mai făcut analize din 2019, nici la inima, ecograf, nimic. A fost binevenită, ca pâinea caldă”.

Inițiativa a fost posibilă cu ajutorul medicilor și asistenților care s-au oferit voluntar să dea o mână de ajutor. În spitalul mobil AUR oamenii săraci pot beneficia de mai multe tipuri de consultații.

„Medicină de familie, EKG, ecografie, analize medicale, oftalmologie și stomatologie. Așteptăm toți cetățenii județului Olt să vină să beneficieze de serviciile noastre medicale gratuite”, a anunțat unul dintre medicii Spitalului mobil AUR.

După județul Olt, caravana urmează să ajungă în altă localitate. În total se fac sute de consultații pe zi. Oamenii au un mesaj pentru politicieni:

„Ei își fac pentru ei. Când aud că zic că nu sunt banii toți, și noi stăm și răbdăm”, a transmis o femeie, în timp ce alții au spus:

„Să nu mai fure! Să fie conștienți pentru această țară!”,

De interes:  Unitatea sanitară din vestul țării cu cea mai mare secție dedicată îngrijirii paliative

„Să plece să găsească bunul simț! Să plece toți cu nesimțirea lor! Că hoția, cum zic ei cu pensiile speciale… Aia este o hoție totală, furt organizat!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.