Bilanț intermediar în TOP BLITZ 2019. Daniel Pădurean i-a luat fața lui Mihai Bolintiș

Maratonul șahist TOP BLITZ 2019, una dintre cele mai longevive competiții șahiste din Caraș-Severin, a confirmat superioritatea tandemului fruntaș Bolintiș-Pădurean, cei doi favoriți ai întrecerii reușind să se desprindă deja de pluton. Acum, specialiștii blitzului sunt în pauza de vară, urmând ca lupta în doi pentru titlu să decidă campionul în urma rundelor din partea a doua a sezonului. Pentru prima oară după mulți ani, campionul Mihai Bolintiș are doar șansa a doua în fața tânărului său rival Daniel Pădurean.
„Începusem bine anul, aveam la un moment dat un avantaj de 17 puncte; treptat însă, Daniel a reușit să reducă din diferență, a egalat și apoi a preluat conducerea. Am mai revenit o dată, cu un avans de 6 puncte, dar în ultimele etape, cele de la sfârșitul lunii mai și din luna iunie, Daniel a fost mai bun, iar acum are un avans de 14 puncte în clasamentul general”, a precizat campionul en-titre, Mihai Bolintiș.
TOP BLITZ 2019 va reîncepe în jurul datei de 15 septembrie, iar partea a doua a maratonului șahist va număra 12 etape. Podiumul competiției e ocupat actualmente de Daniel Pădurean, Mihai Bolintiș și Ion Păduraru, în această ordine. O rocadă la vârf e încă posibilă, dar prima șansă la titlu îi apartine lui Daniel Pădurean, recunoaște campionul în exercițiu. Competiţia TOP BLITZ e cea mai veche întrecere de şah cu ediţii anuale din judeţul Caraş-Severin. Lansată în 2002, întrecerea a fost dominată clar de actualul preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Şah. Practic, Mihai Bolintiş a ratat titlul doar în primul an, când locul I i-a revenit colegului şi prietenului Ioan Păduraru. De atunci, Bolintiş a ieşit mereu câştigător, și singurul jucător care pare capabil să-l detroneze e Daniel Pădurean. Rămâne de văzut dacă 2019 va fi anul în care tinerețea va învinge experiența.

De interes:  Conservant-minune – Banat FM sound factory

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.