Cam târziu! Primarul Boldea recunoaște că orașul este murdar și vrea curățenie generală

Amenda primită de la Garda de Mediu Timiș pare să fi trezit din letargie administrația lugojeană, care, la final de vară, și-a propus un program ambițios de curățenie. Trezită cam târziu din moleșeala specifică verii și după dușul rece de 10.000 de lei, administrația Boldea a conștientizat că orașul este într-adevăr murdar.

Nu de mult, edilul-șef se mândrea cu aspectul Lugojului, „apreciat” inclusiv de oaspeții veniți la Ruga Lugojeană. Doar că delegațiile străine nu au intrat în cartiere și nici nu s-au plimbat pe malurile râului Timiș, pentru a vedea că nu este atât de curat pe cât pare. Fapt recunoscut acum și de Francisc Boldea, copleșit de numărul mare de plângeri și sesizări venite pe adresa Primăriei Lugoj, în ultima perioadă. Lucruri despre care a aflat, deși nu recunoaște, inclusiv de pe site-ul nostru.

Din acest motiv, Francisc Boldea a decis ca săptămânal angajați de la Salprest, dar și cei de la Sere și Spații Verzi să fie prezenți săptămânal în cartierele orașului pentru curățarea domeniului public.

De interes:  Muzeul Satului Bucovinean - o doză de istorie

„Pentru a remedia problema curățeniei, dar și pentru a sensibiliza populația din oraș, în luna septembrie, o zi pe săptămână, toți angajații, măturătorii de la Salprest, împreună cu cei care mânuiesc cositoarele, care mânuiesc tractoarele vor fi într-o zonă din oraș, pe domeniul public. Vor fi curățate străzile, vor fi spălate, aranjate. Salprestul va fi pe un mal al Timișului, în Lugojul Român sau German și de cealaltă parte vor fi Serele și Spațiile Verzi. Încercăm ca în fiecare cartier să intervenim, în speranța că oamenii vor sesiza inițiativa noastră și nu vor mai permite aruncarea gunoiului pe domeniul public. Inclusiv Poliția Locală va fi prezentă, ca să ia și ea măsurile care se impun”, a declarat Boldea.

Săptămânal, câte două cartiere vor fi curățate, mai spune primarul Lugojului, care a completat: „Eu sper ca populația să înțeleagă că nu poate un om să rezolve problema, dacă fiecare aruncă gunoi pe domeniul public. Dacă nu ar arunca, lucrurile ar fi simple și nu ar fi mizerie. Că nu aruncă primarul, să știți”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.