După numirea lui Mîndrescu secretar de stat pe aviație, la începutul anului 2022, Duțulescu a avansat și el, după doar câteva săptămâni, ca director financiar al CNAB, poziție din care are în subordine inclusiv serviciul Achizitii.

Doar în ultimele 6 luni, a desfășurat proceduri de achizitie, a făcut comisiile pentru aceste achizitii si a semnat nu mai putin de 5 contracte cu Mountain Industrial Resources, firma care i-a sponsorizat studiile copiilor.

Imagine

Imagine

Imagine

 

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca)

ANCA ALEXANDRESCU: DACĂ NU SE SESIZEAZĂ DNA, ÎNSEAMNĂ CĂ CINEVA ÎI APĂRĂ

„Sincer, nu știu cum îl mai țin pe Mândrescu la Ministerul Transporturilor, arăt niște lucruri după care, dacă DNA nu se duce acolo, înseamnă că-i protejează, altceva nu pot să spun”, a afirmat realizatoarea Anca Alexandrescu.

Potrivit declaratiilor de avere pe anii 2020-2021 depuse de sotia lui Augustin Duțulescu, Maria Raluca Dutulescu, cei doi copii ai cuplului au primit burse scolare și de la ATSA Industry Brasov.

De interes:  Doar 80.000 de alegători înscriși pentru votul prin corespondență – Banat FM

 

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca pe anul 202o)

 

  

Imagine

(Sursa: declaratie de avere Dutulescu Maria Raluca pe anul 2021)

DORIN IACOB: ACESTE DOCUMETE ARATĂ O ȘPAGĂ PE FAȚĂ

„Practic, cele 2 firme i-au sponsorizat pe copiii dl. Duțuescu cu plata burselor școlare.  Cum este posibil așa ceva?” a mai afirmat Anca Alexandrescu.

Dorin Iacob (analist politic): Asta este o șpagă pe față. Adică eu semnez contracte cu o firmă și firma dă bani pentru copiii mei, să stea la școală?!

Anca Alexandrescu: Unde este DNA?

Dorin Iacob: Până la DNA mai sunt Consiliile de Administrație, comisii de verificare, nu a sesizat nimeni?

Anca Alexandrescu: Domnului Sorin Grindeanu, înțeleg că nu găsiți cartea (lucrarea științifică de în domeniul matematicii pe care ar fi publicat-o alături de tatăl său – N.R.)  dar pe domnii aceștia nu puteți să-i verificați. Dar domnii de la DNA, nici ei nu pot verifica? Firma care plătește bursele copiilor are contacte cu angajatorul tatălui lor, Compania Aeroporturi este de stat, nu este a lui Duțulescu, nu dă bani de la el de acasă!”, a mai afirmat realizatoarea emisiunii „Culisele Statului Paralel”.

De interes:  Studiu: COVID-19 poate provoca mici hemoragii cerebrale

În prezent, Augustin Duțulescu este obligat să completeze și o declaratie de impartialitate in cadrul Agentiei nationale de achizitii publice. Acesta a comis clar un fals în actele completate deoarece, daca declara sponsorizările, cele 2 firme ori nu aveau voie să participe la procedurile de achiziție unde Duțulescu este director financiar, ori trebuia descalificate. Acest lucru nu numai ca nu s-a întâmplat, dar aceste firme au si câștigat licitațiile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.