Dezvăluiri explozive ale procurorului Negulescu: Traseul banilor de la Sebastian Ghiță la Victor Ponta. Valoarea tranzacțiilor efectuate

Continuă să apară ecouri ca urmare a informațiilor explozive făcute publice, marți seara, de procurorul Mircea Negulescu, în cadrul interviului acordat de jurnaliștilor de la Realitatea PLUS.

Una dintre dezvălurile-momentului este cea referitoare la traseul banilor de la omul de afaceri Sebastian Ghiță către social-democratul Victor Ponta, candidat al PSD la alegerile prezidențiale din 2014, și asta pentru că suma pusă la bătaie de Ghița pentru ca Ponta să câștige scrutinul este una uriașă, respectiv de 2,5 milioane de dolari.

Potrivit procurorului Negulescu, în timpul campaniei prezidențiale din 2014 au fost făcute mai multe plăți către două companii de consultanță din Statele Unite. Banii au plecat de la una din firmele lui Sebastian Ghiță din Ploiești.

Într-o primă fază, s-au făcut 6 plăți în SUA, în contul unei companii de consultanță. Ulterior, au mai fost făcute alte două plăți către cea de-a doua firmă de consultanță, și ea tot din SUA, cu scoplul ca Victor Ponta să câștige alegerile prezidențiale de la noi din țară.

De interes:  Statul român, la mâna infractorilor pentru recuperarea falezei de la 2 Mai și Vama Veche - Rolul DNA

Mai mult decât atât, compania Asesoft Technologies, fondată de același Sebastian Ghiţă, a împrumutat firma care a făcut plățile către cele două societăți comerciale din SUA, firmă care îî aparținea, culmea, tot lui. Valoarea tranzacției este de 2,5 milioane de dolari.

Toate aceste informații apar în rechizitoriul împotriva fostului procuror DNA, Mirecea Negulescu. Aceste tranzacții par să fi fost uitate și nu mai sunt în atenția procurorilor de acum, spune Negulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.