Omul de afaceri Bobby Păunescu a vorbit, duminică seara, la postul B1 TV, despre lipsa unor măsuri clare și transparente ale autorităților în perspectiva unui potențial conflict la granița Ucrainei. Păunescu susține că în timp ce alte state europene au transmis mesaje clare si simple, România riscă să fie din nou prinsă nepregătită.

„E clar că nu poți avea și certificat verde, și război. Trebuie să înțeleagă că în scenariu de conflict nu mai poți rămâne în această schemă. Să ți se spună că nu poți intra în adăpost că nu ai certificat, stai și mori afară?! E o tâmpenie!”, a afirmat Bobby Păunescu.

Omul de afaceri a afirmat că în acest moment toate eforturile ar trebui să se canalizeze spre măsuri simple și eficiente. 

„Trebuie să știm care sunt adăposturile, să vedem dacă funcționează alarmele. (…) O chestiune care mă deranjează pe mine este că trebuie să prioritizăm și nu o facem. (…) Vine omul de la piața și când să intre pe ușă sună alarma, e clar că urmează dezastrul, ce face? Eu tot așteptă să iasă cineva să ne explice toate aceste proceduri, chiar dacă sunt din Al Doilea Război Mondial, acum mai este și metroul, deci să știm ce facem.

De interes:  Accident terbil: doi oameni au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de o autoutilitara

O bombă nucleară dată la granița Ucrainei ne-ar afecta pe toți, noi suntem obligați să luam in calcul cel mai negru scenariu, să nu ne prindă și războiul, așa cum ne prinde iarna sau inundațiile, nepregătiți.

Ideea este că în orașele mai mici sau la țară, familiile sunt formate din copii și bunici, pentru că părinții sunt plecați la muncă în străinătate, deci comunicarea trebuie făcută pentru ei, cei care fac campaniile trebuie să se gândească la acest lucru,” a afirmat Bobby Păunescu.

Acesta a afirmat că, în condițiile în care Vladimir Putin și-a exprimat public și oficial adversitatea față de prezența NATO în România, întărirea efectivelor Alianței în țara noastră este cea mai bună cale de descurajare. 

„Deocamdată suntem într-o alianță, cea mai puternică din lume si avem nevoie de apărare, cu cât mai multă apărare avem pe teritoriul nostru, cu atât ne simțim mai siguri noi și familiile”, a mai spus Păunescu.

De interes:  George Constantin Păunescu, interviu-eveniment la Realitatea PLUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.