Moment de glorie pentru marşul reşiţean, care stabileşte noi recorduri. Desfăşurate ieri la Piteşti, Campionatele Naţionale de 20 de km marş au adus şcolii reşiţene de profil nu mai puţin de 16 medalii, dintre care 7 de aur.
Parcul „Lunca Argeșului” din Pitești a găzduit ieri o nouă ediție a Campionatului Național de 20 km marș pentru seniori, tineret și juniori 1, la feminin și masculin, individual și pe echipe.
Pe un traseu cu umbră din plin, 24 de sportivi de la 8 cluburi s-au întrecut pentru medaliile naţionale din 2019. Bine reprezentată şi de această dată, şcoala reşiţeană de marş a avut o prestaţie de excepţie. Sportivii legitimaţi la CS Universitatea şi CSM Reşiţa și pregătiți de antrenorii Octavian Măzăran și Gheorghe Ardeleanu au adus acasă nu mai puţin de 16 medalii, dintre care 7 de aur, 6 de argint şi 3 de bronz.
Campion al ţării la seniori a devenit Narcis Mihăilă, cu timpul de 1h28:40. El a fost urmat în clasamentul general de colegii de club Marius Cocioran și Ionuț Pleșu, podiumul fiind aşadar în totalitate reşiţean. Echipa de seniori a Reşiţei, în componenţa Narcis Mihăilă, Marius Cocioran şi Atila Balog a urcat şi ea pe prima treaptă a podiumului naţional, argintul fiind adjudecat aici de echipa reşiţeană de tineret, formată din Ionuţ Pleşu, Remus Rădoi şi Samuel Poliţă. Evident, această echipă şi-a adjudecat aurul la tineret. Tot la categoria tineret, însă în probele individuale, Ionuţ Pleşu a devenit campion naţional, iar Remus Rădoi a luat argintul.

De interes:  Reparații importante pe șoselele din vestul țării, la trecerile de nivel cu calea ferată


În competiţia feminină, campioană a României a devenit Ana Rodean, sportivă cu dublă legitimare, CS Unirea Alba Iulia – CSU Reșița. Argintul a fost cucerit de colega de club Mihaela Acatrinei, iar medalia de bronz a ajuns tot la Reşiţa, ea fiind adjudecată de Mihaela Pușcașu. Echipa de senioare CSU Reşiţa, în componenţa Mihaela Puşcaşu, Lăcrămioara Căruceriu, Loredana Cocoş şi Andrada Lăcătuş, a urcat pe treapta a doua a podiumului. La tineret, fetele Reşiţei au mai completat un podium: Lăcrămioara Căruceriu a devenit campioană naţională, Andrada Lăcătuş a cucerit argintul, iar Loredana Cocoş şi-a adjudecat medalia de bronz. În sfârşit, zestrea de medalii a mărşăluitorilor reşiţeni a fost completată de aurul Andradei Lăcătuş la categoria junioare 1. Pe lângă aceste rezultate excepţionale, e de remarcat şi faptul că Ionuţ Pleşu, Remus Rădoi, Samuel Poliţă şi Loredana Cocoş au reuşit să facă recorduri personale.

La acest bilanţ al mărşăluitorilor putem adăuga cele trei medalii cucerite de atleţii reşiţeni cu o zi înainte, în probele de pistă: Cătălin Atănăsoaei a devenit vicecampion național in proba de 3000 m obstacole, Daria Grigoroiu a cucerit bronzul in proba de 100 m garduri, iar ștafeta de 4 X 100m, formată din Andreea Suhai, Alexandra Boca, Larisa Ferenț şi Daria Grigoroiu, și-a adjudecat tot medaliile de bronz. În total, în cele două zile ale Naţionalelor de la Piteşti, reprezentanţii Reşiţei au cucerit 19 medalii – un bilanţ care va intra cu siguranţă în istoria atletismului reşiţean.

De interes:  Rareș Bogdan: „Săptămâna viitoare ELIMINĂM pensiile speciale! Riscăm să pierdem milioane de euro din PNRR”

foto: facebook Octavian Mazaran

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.