Black Tie este un cod vestimentar potrivit pentru evenimentele formale care încep după ora 18:00! De obicei, se cere la petreceri, conferințe, gale sau nunți. Ai primit și tu o invitație în care ți se specifică faptul că trebuie să vii într-o astfel de ținută? Iată de ce elemente ai nevoie pentru a crea una!

1.Smoking

Se regăsește și sub denumirea de tuxedo și este un sacou pe care-l recunoști prin faptul că are reverele, buzunarele și butonierele îmbrăcate în mătase neagră. Modelul clasic nu are niciun șliț pe spate, însă de-a lungul timpului s-au creat și variații. Astfel, poți purta și un smoking în care să fie prezent un astfel de element. În felul acesta, vei avea parte de mai mult confort. Reverele vor fi deseori cele de tip șal, dar nici cele ascuțite nu reprezintă o opțiune greșită. Cât despre culoarea smokingului, cea mai sigură variantă este negru! În funcție de tenul feței, se poate alege și o altă culoare, precum bleumarin sau roșu.

2.Cămașă de ceremonie

Aceasta este o cămașă albă uni, însă are câteva elemente prin care se deosebește de cea office. În primul rând, o diferență este dată de nasturi. Aceștia au culoarea neagră și pot fi alcătuiți din cristale. În cazul în care nu-ți place aspectul lor, există și cămăși ce conțin o bucată suplimentară de material ce îi va ascunde. O altă diferență este dată de manșetă, care este de tipul french cuff și are suport pentru butoni. În funcție de preferințe, cămașa de ceremonie va avea și plastron. Aceasta este o bucată de material care se adaugă pieptului pentru un plus de eleganță. Varianta clasică va da impresia unei cămăși structurate, iar cea cusută în mod vertical va crea iluzia unui imprimeu cu dungi. Cât despre guler, acesta va fi unul de tip rândunică.

3.Pantaloni negri

Pantalonii potriviți pentru ținuta Black Tie îi vei găsi în același magazin de unde iei și sacoul, deoarece se vând la set. Sunt mereu de culoare neagră și au prezentă o linie lungă de-a lungul materialului! Aceasta poartă denumirea de „vipușcă” și este o bandă din mătase de aproximativ trei centimetri, care se aplică peste cusătura din lateral. De asemenea, nu se pot purta cu curea. Iar motivul este faptul că au fost concepuți pentru a fi însoțiți de bretele. Acești pantaloni nu trebuie să acopere pantofii în întregime, ci doar să ajungă în partea superioară până la șolduri. Astfel, nici cămașa nu va fi vizibilă când sacoul se va închide.

4.Papion negru

În ținuta Black Tie nu se poartă cravată! Totuși, vei avea nevoie de un papion. Acesta trebuie să fie alcătuit din mătase și să aibă culoarea neagră. Există multe modele de ceremonie cu imprimeu, însă unul simplu va fi mai potrivit. Asigură-te că nu este deja legat. În schimb, folosește un papion self-tie, pe care să ți-l aranjezi singur. Acest lucru se va observa și te va ajuta să lași o impresie plăcută.

5.Pantofi Oxford

În general, la un eveniment se poartă pantofi sau ghete bărbătești din piele. Cu toate acestea, modelul de încălțăminte pentru ținuta Black Tie trebuie să fie unul elegant, simplu și fără perforații. Prin urmare, alege pantofi Oxford de culoare neagră! Lacul este varianta cea mai elegantă și formală, dar poți opta și pentru o piele lustruită bine. Aspectul lucios al acestora, împreună cu niște șosete din mătase negre și lungi, se vor integra perfect în outfit.

Ce accesorii poți purta la ținuta Black Tie?

În principiu, vei avea nevoie de o batistă de buzunar albă sau o floare pe care să o atașezi la sacou. Poți adăuga și niște butoni, de culoare aurie sau argintie. Aceste elemente sunt mai mult decât suficiente! 

Deși în ținuta Black Tie nu ai parte de o varietate la fel de mare precum în cazul altor coduri vestimentare, regulile de asortare sunt simple. Folosește un sacou de tip tuxedo, împreună cu o cămașă de ceremonie, pantaloni cu vipușcă, papion din mătase și pantofi Oxford lucioși! Urmează sfaturile de mai sus și sigur nu vei da greș!

De interes:  Sfaturi pentru a va imbunatati profilul pe site-urile de intalniri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.