Bărbatul perfect? – Banat FM

Nu există bărbați care să nu fi greșit in viața. Există numai bărbați ce consideră că tot ce au făcut a fost bine.
Bărbați care au pus Egoul pe cel mai înalt piedestal. S-au pus pe ei in fata celorlalți, uitând de unde au plecat și unde trebuie să ajungă.

Bărbații învață din greșeli așa cum femeile învață din greselile pe care le fac bărbații atunci când sunt împreună cu ele. 🙂 Unele greșesc atunci când continua aceeași șarada gratuită iar altele greșesc când înlocuiesc cu altceva. De obicei, mai rău, neștiind ca, de multe ori, vina o poarta si ele, nu doar purtătorii de pantaloni.

Bărbații se maturizează odată cu vârsta? Nu neaparat. Unii se prostesc mai rău pe măsură ce înaintează in tropotul anilor iar alții se maturizează împreună cu femeia pe care o au lângă ei. Sunt bărbați care ar matura pe jos cu mine, citind această afirmație. Mi-o asum. Femeia te ridica, femeia te coboară. Te ridică pe culmile cele mai înalte ale ființei sau te coboară pe treptele cele mai de jos ale mizeriei personale.

De interes:  CHA CHA LITIX! Episodul 45. Bețivii pot fenta virusul Covid-19

Bărbații care afirmă ca nu au greșit niciodată sunt niște Mincinoși. Cu M mare! Acesta e și motivul pentru care nu vor recunoaște vreodată, vina, in fața celorlalți. Sunt cei care au „biruit” deja viața si tot ce inseamna ea. Pentru ei nu exista semne de întrebare. Există numai semnul exclamării, atunci când tot ceea ce experimentează, trăiesc și poftesc nu reprezintă lectii de viața, ci doar întâmplări ce li se cuvin.

Sunt bărbații ce așteapta mereu cadouri si laude din partea celorlalți, uitând sa fie ei un cadou si o laudă, in primul rând pentru ei.

Bărbații care greșesc sunt neexperimentați? Probabil. Atunci cand greșesc o dată, hai si de două ori. Însă atunci cand persistă in alegeri greșite și deja vu-uri, povestea capată un alt tâlc.

De cele mai multe ori, nu stiu ca au greșit. Pentru asta e nevoie de un proces amplu de conștientizare si de zdruncinare a ființei. Multe capete azvârlite pe toti pereții, multe julituri, multe vânătăi si funduri ce lovesc podeaua. Cei care „greșesc” conștient fac parte dintr-o altă categorie. Una periculoasa. Plină de umbre și de fantome ce te bântuie necontenit. O categorie grea sufletului. O categorie ce alieneaza minți si pune sub semnul sclaviei, inimi derutate. De cei din urmă e greu sa te ferești. Iar dacă te-ai lovit de ei și ți-ai luat-o in bot, nu inseamna ca ți-ai învățat si lecția. Lecția o înveți atunci cand alegi sa spui un Nu răspicat, următorului.

De interes:  Culisele Statului Paralel | Românii, amăgiți cu măsurile promise de Guvern. Eugen Teodorovici, soluții pentru facturile uriașe

Cum arată un bărbat care a greșit? Arată bine! Atunci cand conștientizează ca a greșit si încearcă sa-si repare grozăvia, fără sa o repete. Arata rău! Al naibii de rău atunci cand „greșește” continuu. Atunci cand alegerile lui calcă peste cadavrele celor din jur si împraștie toxicitate si fum de neîncredere in inima rănită a celuilalt.

La final, nu există niciun ghid pentru bărbatul care greșește. Există conștientizare, bun simț, o minte si o inimă deschise, o leaca de dezvoltare personală si multe lecții de viața.

Nu există bărbați perfecți. Există însă, alegeri greșite. Alegeri ce te pot transforma in cel mai imperfect bărbat posibil. Chiar si pentru femeia care si-a amanetat sufletul pentru a-ți fi ție mai bine.

Foto: jankephotography.tumblr.com

Citește mai multe pe:

www.facebook.com/alexandruchermeleu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.