Dorin Iacob a comentat duminică seara în cadrul unei ediții speciale la Realitatea PLUS declarațiile făcute de George Păunescu în cadrul unui interviu de excepție. Printre subiectele fierbinți s-a numărat și devalizarea Bancorex dar și problemele din industria petrolieră din țara noastră.

Dorin Iacob a explicat modul în care s-a devalizat Bancorex, dar și motivul care a dus la prăbușirea economiei în acel moment:

„Prăbușirea Bancorexului a dus la prăbușirea unui sistem de finanțare însă în opinia mea se finanțau de multe ori niște găuri negre. Managementul unor companii uriașe din domeniul petrolului producea o devalizare a acestora. Luai bani din Bancorex și duceai la Petromidia sau în altă parte și multe SRL-uri din jur devalizau.

A fost o anchetă uriașă privind Bancorexul care s-a declanșat de prin 94 și care a dus la constituirea unor dosare grele și unor anchete foarte grele după 96. 

A fost o gospodărire proastă a băncilor care nu erau privatizate și a industriei petroliere care nu era privatizată. E un alt factor care a dus la prăbușirea economiei, neprivatizarea în condiții sănătoase”, a declarat Dorin Iacob.

De interes:  Bilanț coronavirus: 1.872 de cazuri noi și 41 de decese. Vezi situația pe fiecare județ

Puteți vedea AICI întreg interviul și dezvăluirile făcute de George Păunescu în cadrul unui interviu de excepție la Realitatea PLUS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.