Agenda de evenimente culturale a Consiliului Județean Timiș a fost drastic modificată odată cu izbucnirea epidemieie de coronavirus. Pentru că spectacolele, concertele dar și alte manifestări artistice care implicau prezența unui public numeros au fost anulate, o parte din banii alocați organizării acestora au fost direcționați spre alte domenii, considerate prioritare. De exemplu, dotarea spitalelor.

Totuși, evenimentele culturale continuă în județ, chiar dacă multe dintre ele s-au mutat în spațiul virtual, iar CJ Timiș alică 1,5 milioane de lei pentru proiectele din timpul pandemiei. 

„Împreună cu profesioniștii din domeniu am găsit o soluție pentru a susține cultura. Facem acest lucru în cadrul programului OcroTim, iar astăzi venim cu prima măsură concretă, prin care îi sprijinim, în mod special, pe artiștii independenți. Alocăm 1,5 milioane lei, prin Agenda Culturală, pentru evenimente care se vor desfășura exclusiv în online. Procedura de depunere a proiectelor rămâne aceeași. E o premieră, iar măsura va fi votată în următoarea ședință de plen a aleșilor județeni. Suntem într-o perioadă în care cuvântul cheie trebuie să fie <adaptare>. Interzicerea evenimentelor i-a pus pe artiști la grea încercare, însă avem mulți timișeni creativi care cu siguranță vor putea creiona proiecte interesante”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

De interes:  Linie telefonică de suport psihologic pentru persoanele afectate de COVID 19

Pentru Agenda Culturală 2020 a Consiliului Județean Timiș este prevăzută suma de 4.4 milioane lei, iar când situația epidemiologică o va permite, se va deschide și apelul pentru alte tipuri de acțiuni culturale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.