Avantajele pe care le aduc modelele de anvelope all season

Modelele de anvelope all season sunt atât de populare în ultimii ani pentru că șoferii le apreciază pentru prețul mic și eficientă suficient de mare pentru străzile din România. Anvelopele all-season pot reprezenta decizia potrivită pentru conducătorii auto care vor să scutească o cheltuială în plus. Este de la sine înțeles faptul că atunci când șoferii vor să se asigure că nu mai este necesar să se deplaseze la vulcanizari sau ateliere auto pentru schimbarea cauciucurilor de 2 ori pe an, pot opta pentru anvelope all season.

Adaptabilitate superioară a anvelopelor all season

Din modelele de anvelope disponibile pe piață, modelele all season sunt cele mai ușor adaptabile, materialele din care sunt confecționate fiind special concepute pentru menținerea proprietăților pe vreme caldă și pe vreme rece deopotrivă. Specialiștii indică un interval termic optim de funcționare între -7 și 70 grade Celsius, ceea ce înseamnă că indiferent de anotimp, anvelopele all season se vor dovedi soluția potrivită.

Tot din punct de vedere al adaptabilității, șoferii trebuie să știe că anvelopele all-season sunt singurele variante care asigura o bună aderență atât pe drum uscat, cât și pe suprafețe umede, acoperite cu apă, cu noroi, cu zăpadă sau cu polei. Profilul benzii de rulare și structura muchiilor cauciucurilor sunt cele mai importante avantaje ale cauciucurilor all season. Suprafața lor este acoperită cu canale suficient de late și de adânci care asigura eliminarea rapidă a zăpezii și a noroiului, prevenind acumularea pe roți, care poate duce la alunecare.

De asemenea, designul modelelor de anvelope all season include o densitate mare de crestături comparativ cu versiunile de vară, oferind mai multă tracțiune și aderența pe suprafețele alunecoase, cum sunt cele acoperite cu gheață sau polei.

Anvelopele all-season pot fi folosite tot anul, dacă climă permite acest lucru

În cazul în care vara nu se anunță cu temperaturi caniculare, iar iarna este una mai “blândă”, un set de anvelope all season poate fi varianta potrivită. Pe lângă banii pe care îi economisesc șoferii, vor evita și timpul consumat la vulcanizari, iar aglomerația și nervii devin de domeniul trecutului.

Pe de altă parte, climă din România nu se prea potrivește cu anvelopele all season, de aceea temperaturile extreme atât vara, cât și iarnă sunt cumva “contra” anvelopelor all season.

Nu în ultimul rând, anvelopele all-season sunt mult mai ieftine decât cele de iarnă și oferă un nivel de aderența și de stabilitate pe sol care permit circularea pe drumuri cu o cantitate de gheață și de zăpadă considerabilă. În plus, cauciucurile de iarnă necesită și o tehnologie mai avansată care se traduce în materiale cu o mai bună rezistență la temperaturi reduse și cu un profil special conceput, avantaje care vin cu un preț mai mare decât cel al opțiunilor all season.

 

De interes:  Pregătiri de Crăciun? Nu uitați de ofertele la decorațiuni de Crăciun pentru interior, de la Aosom

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.