Aripa secretă la Muzeul de Artă din Timișoara

Muzeul Național de Artă are bucuria de a anunța deschiderea expoziției internaționale ”Aripa secretă”, în fapt un complex artistic format din pictură, sculptură, instalații, desene și multă, multă poezie. Organizată de Galeria Triade și curatoriată de Maria Rus Bojan, expoziția se înscrie în cea de-a patra Bienală Art Encounters, intitulată ”Our Other Us” / Al Nostru Celălalt Noi.

Pornind de la metafora ”aripii secrete” din volumul de versuri al Marianei Marin, lucrările au fost astfel selectate și panotate încât să propună un crenel salvator al poeziei și poesis-ului de dincolo de imagine. Pariul întregului eveniment expozițional este acela de a pune în valoare dialogul vizualului cu arhitectura sa internă, spirituală și inefabilă, de a transmite cu mijloacele artelor plastice, rostul poeziei ca ”aripă secretă” cu care putem spera să evadăm din cotidian. Cele peste 100 de lucrări sunt roadele muncii a 32 de artisti belgieni, francezi, germani, olandezi, români, suedezi, nord și sud-americani, asiatici de toate vârstele, abordând toate mijloacele de exprimare. Descoperim astfel mini lucrări ce interpretează cunoscute opere literare dar si o amplă instalație de ceramică imaginând o mulțime de cărți, texte suprapuse peste pictură sau fotografii din registrul salvator al ”aripii”.

De interes:  Execuţia bugetului general consolidat s-a încheiat pe primele cinci luni cu un deficit de 1,4% din PIB

 Expoziția este susținută de: Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, Administrația Fondului Cultural Național, European ArtEst Foundation London, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București, Consiliul Județean Timiș, LC Foundation, Galeria Plan B, grup Transilvae și MB Art Agency Amsterdam.

Vernisajul expoziției va avea loc online, fiind transmis live pe pagina de facebook a Fundației Triade. Expoziția va putea fi vizitată în concordanță cu reglementările anti-COVID 19 în vigoare: prezentarea unui certificat de vaccinare sau a rezultatului negativ al unui test recent, cu masca purtată regulamentar și dezinfectarea la intrare.

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.