După mai multe încercări nereușite și promisiuni că orașul de pe Bega va avea un Aquaparc, asta în condițiile în care aici există inclusiv zăcăminte de apă termală, un nou proiect a apărut la orizont. Între timp, timișorenii au continuat să frecventeze băile termale din Ungaria, stațiuni precum mako, Szeged sau Gyula fiind demult pe listele preferințelor lor. Doar că acum pandemia le-a dat planurile peste cap.

Revenind la proiectul de la Timișoara, aquaparcul ar urma să fie construit, cu capital privat, în zona Gării de Nord, pe 6 hectare, în  locul unor foste clădiri vechi ale depoului, care au fost demolate, menţinându-se doar câteva corpuri, ca relicve.

Obiectivul va avea nouă piscine cu diverse funcţiuni, cu valuri, cascade, piscine pentru sport, tobogane, locuri de joacă şi bazine pentru copii, piscină de sticlă, zone de relaxare spa, saună turcească, un acvariu, restaurant, magazine.

Iniţial, primarul dorea un aquaparc cu bani de la bugetul local, multianual, pentru că proiectul nu era fezabil pe bani europeni, iar costurile erau estimate la 10-15 milioane de euro.

De interes:  Internările pentru intervenții chirurgicale care nu sunt urgente se suspendă. În 48 de ore sunt externații pacienții care nu sunt urgențe

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.