Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, întrunit în ședință extraordinară, a decis să instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Potrivit comunicatului de presă, sunt exceptate zona Piața Victoriei și centrul istoric al Timișoarei.

Vor purta mască toate persoanele care au împlinit 5 ani. Totuși, sunt exeptate persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport  precum și copii cu vârsta mai mica de 5 ani.

De asemenea, se interzice funcționarea operatorilor economici, (spații destinate jocurilor de noroc, terase, cluburi, baruri, și altele asemenea) în intervalul orar 23,00 – 6,00.

De interes:  Spital militar de campanie la Timișoara, pentru bolnavii de coronavirus

CJSU Timiș a mai decis că evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale. Operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Și la evenimentele sportive trebuie să poarte mască stafful tehnic și tot personalul.

O altă decizie vizează interzicerea organizării de târguri, oboare, iarmaroace și piețe de vechituri până la încetarea stării de urgență. Sunt exceptate piețele agroalimentare unde clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.