Multe carduri de sănătate au termen de expirare anul acesta, după ce inițial au fost concepute cu o valabilitate de cinci ani. Nu trebuie însă să vă îngrijorați că este necesară prelungirea lor, deoarece valabilitatea cardurilor a fost prelungită automat cu încă doi ani.

Așadar, cardurile mai pot fi folosite încă doi ani, după data inscripționată pe card, la toți furnizorii de servicii medicale care au contract cu casele de asigurări de sănătate. Deținătorul de card nu are nevoie de adeverință sau de alte modalități de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate. De asemenea, trebuie știut că fiecare cetățean își poate verifica singur calitatea de asigurat la linkul http://www.cnas.ro/cjastm/page/verificare-asigurat.html.

Reprezentanții Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș reamintesc cetățenilor că dacă au probleme, trebuie să sesizeze instituția. „Facem apel către toți asigurații noștri să ne sesizeze ori de câte ori întâmpină dificultăți sau au o problemă în ceea ce privește dreptul la serviciile medicale decontate de CJAS Timiș, tocmai pentru a putea veni în ajutorul acestora”, a declarat Victor Dumitrașcu, președinte-director general CJAS Timiș.

De interes:  Percheziții pentru destructarea unei grupări de fraude informatice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.