Vicecampionul mondial la padel Dante Luchetti, multiplu campion internațional, susține la Timișoara, timp de trei zile de antrenamente, pentru cei dornici să cunoască, să învețe sau să se perfecționeze în padel. Relativ nou la nivel mondial, derivat din tenis, padelul este un sport de socializare care se joacă la dublu, folosind rachete de forma celor de tenis, însă fără corzi. Terenul de joc e înconjurat de pereți din sticlă și pasele pot fi preluate inclusiv din mingile care lovesc acești pereți.

În acest sfârșit de săptămână, între 24 și 26 septembrie 2021, la invitația Padel Center Timișoara va fi prezent aici Dante Luchetti, un sportiv cu un CV impresionant, care și-a pus în palmares, pe lângă multiple titluri de campion național și regional, inclusiv titlul de vicecampion mondial (B) – 2004, Argentina. El a fost jucătorul numărul 1 la padel în Italia, a ocupat locul 17 la nivel mondial (FIP) și locul 18 în Spania. A câștigat numeroase competiții internaționale și a participat, alături de echipa națională de padel a Italiei, la competiții mondiale și europene.

De interes:  Interviu în exclusivitate la Realitatea Plus - Omul cheie care ştie cine le dădea ordine foştilor şefi din servicii Florian Coldea şi George Maior rupe tăcerea

Dante Luchetti are 30 de ani experiență în padel, atât ca jucător profesionist cât și ca antrenor. El este consacrat în lume ca un inovator în tehnica de joc a acestui sport. Dante Luchetti va susține sesiuni de antrenamente la care sunt așteptați iubitorii de sport care doresc să descopere o disciplină nouă, dar și jucătorii dornici să se perfecționeze.

Orginiar din Argentina și stabilit în Italia, Dante Luchetti este considerat unul dintre cei mai buni antrenori de padel din lume. A dezvoltat o metodă inovativă de joc și antrenează campionii padelului de pe tot globul (cea mai recentă întâlnire a sa fiind cu jucătorul de padel Augustin Tapia, numărul 5 mondial). Miza lui e să facă cunoscut padelul în cât mai multe țări, de aceea antrenează peste tot în lume, iar acum ajunge pentru prima dată în România. „Obiectivul meu este să duc și să dezvolt padelul în cât mai multe țări. Padelul este un sport mai ușor decât tenisul, este un sport distractiv. De aceea susțin cursuri de pregătire în Grecia, Italia, Belgia, Suedia, Franța, etc. Lucrez la o metodă inovativă de joc; care promovează un concept de padel modern și inovator”, declară Dante Luchetti.

De interes:  Ce spun femeile despre tine – Banat FM

El punctează că padelul e un sport ideal a fi practicat atât de femei cât și de bărbați, dar și de adolescenți. Pe durata acestor zile, Dante Luchetti va susține antrenamente speciale cu liceenii din Timișoara care doresc să se inițieze în vederea participării la Cupa liceelor @padelcenter, competiție inițiată de Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, împreună cu baza sportivă menționată și Știri pentru copii.

Timișorenii sunt invitați să descopere, alături de Dante Luchetti în zilele de 24, 25 și 26 septembrie, pasiunea pentru acest nou sport cu racheta. 

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.