Ca să va evidenţiaţi ținuta într-un mod plăcut, e bine să ţineţi cont de câteva reguli orientative în ceea ce privește aranjarea părului. Şi dacă dumneavoastră nu dispuneţi de orientarea necesară în această direcţie, aveţi oportunitatea de a apela la un salon de infrumusetare, de exemplu salonul Antica Studio din Bucureşti, întrucât vă poate oferi acele coafuri la care aţi visat din totdeauna. Având în vedere faptul că acestea pot atrage atenția asupra punctelor forte ale ținutei sau, din contră, le poate eclipsa, astfel încât contribuie la un aspect încărcat. În cele mai multe cazuri, aspectul esențial al hainelor, în funcție de care alegem coafură, e reprezentat de decolteu sau de guler. Iar salonul de înfrumuseţare din Bucureşti Antica Studio este un exemplu de salon coafura Bucuresti care vă poate oferi tot ceea ce aveţi nevoie din punct de vedere estetic, şi de asemenea veţi întâlni stilişti care vă pot oferi sfaturile necesar atât în ceea ce priveşte parte de make-up şi de coafor, cât şi felul în care puteţi asorta hainele cu cele două menţionate anterior.

De interes:  Ce activitati de ingrijire a vitei-de-vie sunt necesare anual?

Cum să alegeţi coafura în funcţie de nivelul decolteului

Regulă generală este că un decolteu înalt are nevoie de o coafură înaltă (cum ar fi un coc prins la spate). Un decolteu adânc, sau o rochie cu spatele gol oferă, însă, mai multe opțiuni. Îți poți purta părul strâns său liber în funcție de efectul pe care dorești să îl obții. Dacă vreţi să evidenţiaţi răscroiala, atunci părul strâns e alegerea pe care o doriţi.

Există și câteva situații în care poate fi o idee mai bună să lăsaţi părul desprins. O rochie decoltată va părea chiar mai îndrăzneață cu părul strâns în coc sau în coadă, așa că părul liber poate îndulci o astfel de ținută. Totodată, dacă aveţi umerii lați și optaţi pentru o rochie cu umerii goli, părul desprins va echilibra ținuta într-un mod plăcut.

Cum să obţineţi echilibrul perfect între ţinută și coafură

Dacă aveţi o ținută sofisticată, cum ar fi o rochie de seară cu multe detalii, primul instinct ar putea fi să optezi pentru o coafură pe măsură – însă aceasta ar fi o greșeală din punct de vedere stilistic. De fapt, detaliile nu trebuie „asortate”, ci echilibrate: o ținută complexă are nevoie de o coafură cât mai simplă. Contextul ideal pentru coafuri deosebite este tocmai acela în care ținuta nu este prea detaliată.

De interes:  Mai rău ca la Big Brother! Camere video și polițiști locali în civil prin Timișoara! „Până vor înțelege toți cetățenii că trebuie să fie civilizați”

Cum să alegeţi coafura în funcţie de stilul ţinutei

Nu doar croiala este importantă atunci când alegeţi coafura potrivită, ci și stilul hainelor tale. V-aţi putea aștepta ca un stil formal să ceară întotdeauna o coafură serioasă, însă aceasta nu e o regulă. Puteţi echilibra o ținută folosindu-vă de păr: o coafură lejeră va scădea cu o treaptă formalitatea ținutei. Însă, chiar dacă o rochie e simplă, poate deveni mai elegantă cu o coafură sofisticată.

Excepţia: când să alegeţi ţinuta în funcţie de păr

În general, coafura este cea care se alege în funcție de ținută, însă există și un aspect care face excepție: gama de culori pe care să o folosiţi. În funcție de culoarea părului tău, există anumite nuanțe care vă avantajează în mod deosebit și pentru care aţi putea dori să optaţi.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.