Amenzi zdravene pentru cei care lasă aiurea deșeuri din construcții

Polițiștii locali continuă monitorizarea locațiilor în care sunt organizate șantiere, cu scopul prevenirii încălcării normelor  privind gestionarea deșeurilor și luarea măsurilor legale acolo unde situația impune acest lucru.

Astfel, în ultimele 15 zile au fost efectuate verificări și reverificări zilnice la 42 de șantiere din oraș. În urma acțiunilor întreprinse, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale cu amenzi totale de 9500 de lei conform prevederilor HCL 189/2020 pentru fapte precum murdărirea căilor publice, neluarea măsurilor de amenajare a rampelor pentru spălarea roților, depozitarea direct pe trotuar de materiale de construcți în zone precum Str. Marin Constantin – Torontalului, Ion Ionescu de la Brad, Marginii – Aradului, str. Ion Românu, Tristan Tzara, Măgura.

O societate care a deschis un șantier pe strada Renașterii a fost sancționată cu 20.000 de lei pentru gestionarea neconformă a deșeurilor, conform OUG 92/2021. Poliția Locală Timișoara atrage atenția atât persoanelor juridice, cât și persoanelor fizice să se informeze și să ia toate măsurile legale privind gestionarea deșeurilor din construcții, pentru a evita astfel aplicarea de sancțiuni contravenționale drastice, mai ales că aceste verificări rămân în atenția polițiștilor locali.

De interes:  5 iunie – Banat FM sound factory

Sursa: Realitatea de Timis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.