Amenajare curte mică: 5 idei de a economisi bani

Amenajarea unei curți de dimensiuni mici poate fi o adevărată provocare, cu atât mai mult când bugetul este unul limitat. Din fericire, există o serie de idei creative care te pot ajuta să faci unele schimbări de efect, cu investiții minime sau chiar în mod gratuit, astfel încât să te bucuri de o curte mică și cochetă de fiecare dată când vrei să ieși din casă și să respiri aer curat. Dacă și tu ai o curte mică pe care vrei s-o amenajezi cu stil, fără să cheltui prea mulți bani, iată 5 idei perfecte de pus în practică.

Amenajează grădina cu pavaje durabile și economice

Pavajele pot facilita accesul spre anumite zone cheie ale curții și sunt cea mai accesibilă opțiune când vine vorba de delimitarea aleilor sau a zonelor cu destinații de uz diferite. Există numeroase tipuri de pavaje accesibile disponibile pe piață, dar îți recomandăm să folosești de exemplu, pavajul cubic.

Pavajul cubic este o alegere durabilă, poate fi montat în doar 24 ore și prezintă o rezistență remarcabilă la ploaie și trafic intens. Totodată, poți alege din numeroase modele de pavaje cu formă cubică pe acelea pe care să le asortezi cu alte elemente din curte, cum ar fi designul zonei de joacă sau relaxare. Pavajul cubic este o investiție rezonabilă care va oferi instant o imagine nouă, mai frumoasă, întregii curți.  

Sisteme de iluminat cu încărcare solară

Felinarele și sistemele de iluminat cu încărcare solară te vor ajuta să economisești mai multă energie pe termen lung. În plus, ele oferă un aer romantic curții pe timp de seară și oportunitatea de a te bucura de un cadru de poveste atunci când alegi să iei o gură de aer proaspăt după apusul soarelui.

Poți alege dintr-o varietate de modele, cum ar fi felinarele și sistemele de iluminat de dimensiuni mici sau cu poziționare pe sol, amplasate în vecinătatea aleilor de acces sau la delimitarea grădinii ori în jurul casei.

Stil de amenajare minimalist

Stilul minimalist pune accent pe funcționalitate, pe simplitate și pe o bună organizare a spațiului. Așa că acesta poate fi inspirația ideală pentru a amenaja ieftin o curte mică, elegantă și practică.

De exemplu, poți amenaja un colț de relaxare dintr-o măsuță și câteva scaune realizate din materiale rezistente la umiditate pe care să le așezi la umbră. Poți completa restul decorului cu flori sau arbori și câteva felinare dispuse din loc în loc.

De asemenea, abordarea unui stil minimalist înseamnă că ar trebui să scapi de toate lucrurile inutile care îți aglomerează curtea. Cu siguranță te vei simți mai bine într-o curte mică, având puține elemente de decor, piese de mobilier și lucruri practice pe care chiar le folosești.

Decorațiuni DIY

Când vrei să amenajezi o curte frumoasă fără să cheltui prea mult îți recomandăm să apelezi la creativitate. Decorațiunile DIY sunt minunate din mai multe puncte de vedere: pentru realizarea lor poți folosi materiale pe care deja le ai, poți să-ți pui amprenta pe tot ceea ce realizezi, iar decorațiunile pot fi în acord cu personalitatea ta.

De exemplu, poți transforma sticlele și cauciucurile vechi în suporturi pentru flori, poți transforma un scaun banal într-un suport original pentru un ghiveci frumos sau poți realiza suporturi pentru masă prin înșiruirea și lipirea capacelor.

Totodată, cu ajutorul unor cabluri fixate de un panou sau de fațada casei, poți da forma unui copac pe care să-l asociezi cu ghivecele de flori dispuse aleatoriu. De asemenea, poți picta o scară pe care să o folosești drept suport pentru accesoriile de grădinărit.

Recondiționează piesele de mobilier

Evită să arunci piesele vechi de mobilier la coșul de gunoi sau să le transformi în lemne pentru foc. Mobilierul vechi poate fi alegerea ideală pentru a decora curtea exterioară într-un mod simplu și economic.

De exemplu, poți să lipești și să tapițezi două scaune simple pe care să le transformi într-o băncuță confortabilă sau să modifici sertarele unui dulap, prin vopsire și lăcuire, transformându-le în suporturi de accesorii pentru curte și grădină.

Amenajarea unei curți de dimensiuni mici se poate transforma într-un proiect plăcut și relaxant, chiar și atunci când ai un buget redus. Poți investi într-un pavaj de calitate pentru a schimba simțitor aspectul curții, iar apoi poți veni cu o serie de idei creative și ieftine pentru a completa acest spațiu.

De interes:  Poiana Brasov, destinatia de vacanta ideala in 2022!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.