De Ziua Naţională a României, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a publicat o ediție specială a Revistei “Magazin Olimpic”. Protagonistă a unui pictorial care te poartă în trecut, luptătoarea Alina Vuc intră aici în rolul Ecaterinei Teodoroiu, cunoscuta eroină din Primul Război Mondial.  Vicecampioană mondială și calificată la JO de la Tokyo, valoroasa luptătoare Alina Vuc este şi ea o eroină modernă, astfel că paralela nu a fost greu de făcut. Alina s-a arătat încântată de proiect, şi a mărturisit că este interesată de istorie.

“Cred că ne asemănăm dintr-un punct de vedere, pentru că Ecaterina Teodoroiu a scris istorie într-o lume a bărbaţilor, înconjurată de bărbaţi. La fel şi eu, am scris istorie pentru luptele feminine româneşti, într-o lume care la început a fost doar pentru bărbaţi, pentru că nu existau lupte feminine când s-a început practicarea acestui sport. Mă impresionează spiritul acelor filme, sunt interesată de istorie, şi de aceea cred că sunt interesată şi de istoria pe care o vor avea cei care vin în urma noastră. Am medalii la campionatele europene şi mondiale la toate categoriile de vârstă, dar cele mai importante medalii pe care le-am adus pentru România sunt singurele două medalii obţinute la Campionatele Mondiale de luptele feminine româneşti. Sper să mai pot scrie o pagină de istorie şi să aduc României şi prima medalie olimpică la lupte feminine”, a declarat valoroasa luptătoare reşiţeană legitimată actualmente la Steaua.

De interes:  Preasfințitul Părinte Lucian a slujit la Catedrala din Govândari

Alina Vuc a fost declarată anul acesta cea mai bună luptătoare a lumii la categoria 50 de kg. La 27 de ani, Alina este marea speranță a luptelor românești pentru o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.