Alexandru Rafila, măsuri în valul 5: „Școlile trebuie să rămână deschise”

Alexandru Rafila – ministrul Sănătății a explicat, miercuri, după ședința de Guvern, măsurile pentru pregătirea valului 5 al pandemiei.

„Am făcut tot cea ce a fost posibil să creștem testarea. A fost aprobată o OUG în acest sens. Am adoptat forma care va permite plata către medicii de familie care vaccinează.

Un lucru extrem de important: am avut o teleconferință cu direcțiile de sănătate și cu spitalele care pot asigura asistență pentru pacienții covid și non-covid. Va fi disponibilă o hartă interactivă cu toate centrele deschise și centrele de testare care vor deschise la nivelul cabinetelor medicilor de familie.

Am discutat legat de capacitatea de spitalizare la nivelul țării și legat de acea structură la nivel județean care să poată îndruma pacienții cu diverse patologii la spitalele învecinate să nu mai revenim la situația din urmă, când pacienții au avut acces limitat la servicii medicale.

Menținerea școlilor deschise, accesul copiilor la învățământ este esențial”, a spus Alexandru Rafila.

De interes:  607 elevi din Caraș-Severin nu au luat nici măcar nota 5 la Evaluarea națională în Banatul de munte – Banat FM sound factory

„Nu există niciun fel de impunere de utilizare a unor măști de tip scumpe. Masca pe care o port eu este masca medicală cu trei straturi, ea este recomandată. Cine dorește poate folosi și ffp2, au grad mai mare de filtrare, dar nimeni nu impune acest tip de mască. Este vorba doar despre trecerea de la măștile textile, care sunt foarte puțin eficiente sau ineficiente, către utilizarea măștilor medicinale care nu sunt scumpe”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.