Află tot ce trebuie să știi despre îngrijirea și întreținerea cauciucurilor de iarnă

Află tot ce trebuie să știi despre îngrijirea și întreținerea cauciucurilor de iarnă

Cauciucurile de iarnă sunt esențiale, atunci când vine vorba de siguranța de pe șosea în sezonul rece. Acestea oferă aderență pe drumurile acoperite cu zăpadă sau gheață, astfel încât ajută la evitarea accidentelor. Totuși, pentru a te bucura de ele pe termen lung, este important să le îngrijești corespunzător. În acest articol, îți vom oferi sfaturi utile pentru păstrarea și îngrijirea anvelopelor tale, astfel încât acestea să rămână eficiente și sigure de-a lungul iernii.

Iată câteva sugestii care îți vor fi de ajutor în sezonul rece

  1. Verifică presiunea din cauciucuri în mod regulat

Presiunea corectă a cauciucurilor este foarte importantă, atunci când vine vorba de siguranța de pe șosea. În timpul iernii, aceasta poate scădea din cauza temperaturilor. Prin urmare, trebuie să verifici aerul din roți în mod regulat, urmând specificațiile producătorului. Anvelopele dezumflate pot duce la o aderență redusă și la o uzură neuniformă.

  1. Verifică starea de funcționare a roților

De cele mai multe ori, oamenii uită de echilibrarea roților, dar acest lucru este important, pentru a evita uzura neuniformă a cauciucurilor și pentru a menține confortul pe tot parcursul deplasării. Așadar, asigură-te că bifezi și tu acest proces în mod regulat, la un service auto autorizat. Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că trebuie să verifici și adâncimea șanțurilor de pe anvelopele de iarnă, deoarece este un lucru important pentru o aderență bună pe șosea. Dacă și tu ți-ai dat seama că nu ești pregătit pentru sezonul rece și ești în căutarea unor astfel de elemente pentru mașina ta, atunci ar trebui să arunci o privire asupra gamei de cauciucuri de iarnă de pe e-roți.ro și să alegi cea mai bună variantă pentru tine.

  1. Asigură-te că ai echipat corect și roata de rezervă

Dacă deții o roată de rezervă, lucru esențial pentru orice șofer, asigură-te că și aceasta este echipată corespunzător pentru anotimpul rece. În cazul în care este nevoie să schimbi un cauciuc în timpul iernii, va trebui să ai aceeași aderență pe anvelopa schimbată, pentru a evita dezechilibrul.

  1. Fii atent unde depozitezi cauciucurile și cum le cureți

 Atunci când nu folosești cauciucurile de iarnă, depozitează-le într-un loc răcoros, uscat și întunecat, departe de surse de căldură și lumina directă a soarelui. Mai mult, trebuie să știi că nu e indicat să le lași pe ciment sau asfalt, deoarece aceste mici amănunte pot duce la uzură mai rapidă a acestora. Astfel, trebuie să le păstrezi într-un loc care este la o temperatură acceptabilă, pentru a evita neplăcerile. Mai mult, ce trebuie să mai știi este și faptul că atunci când dai jos anvelopele, acestea trebuie curățate pentru a elimina resturile, murdăria și sărurile utilizate pe drumurile acoperite de gheață.

  1. Apelează la un specialist

Nu în ultimul rând, dacă nu ești sigur că ai întreținut corect cauciucurile de iarnă, cel mai bine ar fi să mergi la un mecanic sau un specialist în service auto. Aceștia îți vor spune exact ce fel de anvelope deții și dacă este nevoie să le înlocuiești.

În concluzie, îngrijirea și întreținerea corectă a cauciucurilor de iarnă este foarte importantă pentru siguranța ta pe timpul sezonului rece, dar în acest fel îți poți prelungi și durata de viață a acestora. Tu ți-ai verificat cauciucurile?

Sursa foto: pexels.com

De interes:  IMPORTANTA DEZINFECTANTILOR IN DOMENIUL MEDICAL

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.