Abolvenții de liceu răsuflă ușurați după ultima proba a Bacalaureatului – Banat FM

Abolvenții de liceu răsuflă ușurați după ultima proba a Bacalaureatului


Absolvenţii de clasa a XII-a din Banatul de munte pot răsufla ușurați, cel puțin până la aflarea rezultatelor. Astăzi a avut loc ultima probă a Bacalaureatului, sesiunea iulie 2019, și anume proba scrisă la alegere a profilului și specailizării.
Aproape 1700 de absolvenți de liceu din Caraș-Severin s-au înscris pentru a susține proba la alegere a profilului și specializării în sesiunea iulie a Baclaureatului. În Banatul de munte această probă s-a desfășurat fără prea mari incidente, un singur candidat de la Moldova Nouă să copieze și a fost eliminat, în schimb 118 absolvenți de a XII-a au zis „pas” acestei probe și implicit examenului maturității.
Tinerii au avut de ales între anatomie, biologie animală şi vegetală, fizică, informatică, chimie organică sau anorganică, logică, socilogie, filosofie, psihologie, geografie sau economie. Unii dintre tineri au fost surprinși de subiecte, altora li s-au părut accesibile. După ziua de astăzi unii absolvenți vor continua pregătirea pentru examenul de admitere la facultate, alții vor încerca să se elibereze de stresul acumulat.
În 8 iulie se vor afișa primele rezultate, iar în 13 iulie se vor afișa rezultatele după rezolvarea contestațiilor.

De interes:  Anamaria Prodan, dezvăluirea care dinamitează lumea sportului: cine este, de fapt, Laurențiu Reghecampf - umilință supremă: "Vorbim de la femei, beții, droguri..."

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.