Clasat pe locul secund în etapa CNVC de la Reșița, Lucien Hora a obținut totuși maximum de puncte, 25, deoarece ocupantul primului loc, bulgarul Stefan Stoev, a concurat cu licență „one event”, ceea ce nu-i permite să puncteze în clasament. În consecință, Lucien Hora, de 6 ori campion național absolut la viteză în coastă, are acum în cont 83 de puncte strânse în 4 etape – cu 7 puncte mai mult decât principalul său contracandidat, Emil Nestor. Campionul reșițean este lider în Categoria a II-a, secțiune dedicată mașinilor de competiție. Treapta a treia a podiumului provizoriu după patru etape este împărțita de Costi Stratnic, care a abandonat la Cupa Reșița, și Dani Oțil, ambii cu câte 37 de puncte. Pe poziția a 5-a, cu 35 de puncte, se află Silviu Dumitrescu, care a fost nevoit să abandoneze la Reșița după o ieșire în decor în prima manșă de concurs.

La Categoria I, cea dedicată mașinilor de producție, Mihai Leu, pe al său Ferrari, a bifat a treia victorie din patru posibile și este lider autoritar în clasament. Fostul campion de raliuri are 93 de puncte, în vreme ce următorul clasat, Călin Manițiu, a strâns 52.5 puncte. Al treilea în aceasta ierarhie este Eduard Cozma, cu 50 de puncte.

De interes:  Terra Willy: Planète inconnue (Terra Willy: Rătăcit prin galaxie) – BANAT

În topul echipelor, CB Rally Vest și-a consolidat pozitia în fotoliul de lider, cu 241 de puncte, podiumul fiind completat de Rally Dream Team, cu 157.5 puncte, și Auto Speed Team, care totalizează 87 de puncte. Cea de-a cincea etapă a campionatului CNVC va avea loc în perioada 20-21 iulie la Sinaia. Până la finalul sezonului mai sunt cinci etape. După Sinaia, piloții specializați pe viteza în coastă se vor mai întrece la Cupa Mediașului, Cupa Gorjului, Trofeul Câmpulung Muscel și Trofeul Opel de la Brașov.

foto: Claudiu Mureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.